13. april 2023

Nu begynder de sjove kampe…

Vores sportsdirektør Trine Nielsen giver et fyldigt overblik over den nuværende sportslige situation i Odense Håndbold.

Nationaldragterne er pakket væk, lyset i Royal Arena er slukket og den orange-trikot er atter fundet frem. Vi er nået til de måneder på året, hvor de sjove kampe bliver spillet og hvor det hele skal afgøres. Efter et fantastisk grundspil, hvor vi fortjent slutter som nr. 1, står vi med et godt udgangspunkt til det forestående slutspil. Vi har 2 point med i bagagen og det til trods for mange forhindringer på vejen, såsom skader til en lang række profiler. I EHF Champions League er vi i kvartfinalen og står overfor nogle fantastiske opgør mod Györ, og selvom Final 4 ikke endte med en pokal, så ødelægger det ikke helhedsbilledet af vores sæson so far. Ifølge sportsdirektør i Odense Håndbold, Trine Nielsen, så skulle man være et skarn, hvis ikke man var tilfreds…

”Efter et forrygende flot grundspil, har vi haft en periode med lidt hakkende spil, men efter Final4 er jeg meget fortrøstningsfuld. For selvom det aldrig er sjovt at få en snitter, som vi endt med at gøre i finalen mod Esbjerg, så syntes jeg faktisk weekenden var et vendepunkt for os. Vi spillede i store dele rigtig flot håndbold og fandt noget af det spil vi har vist i hele grundspillet frem igen. Så på trods af slutresultatet på tavlen i finalen, så var der spillemæssigt fremgang at spore i 90 min af de 120 min vi spillede i Silkeborg.

Man skulle være et skarn, hvis man ikke ville være tilfreds som sportsdirektør ved at stå med det bedste udgangspunkt inden slutspillet pga. førstepladsen i grundspillet, samtidig med at vi kan se frem til en kvartfinalen i CL efter et flot gruppespil i en svær pulje.”

De kommende måneder byder på en række svære opgaver. For selvom den spillemæssige formkurve har fået et dyk, så er en semifinalplads et ”must”. Trine vil dog ikke sammenligne de to opgaver, i form af slutspillet og de to kampe mod Györ, andet end det kommer til at kræve 100% fokus af alle.

”Jeg glæder mig vildt til at komme i gang med slutspillet og de to kampe mod Györ. Det er to vidt forskellige opgaver, som begge kræver 100% fokus fra hele holdet og teamet omkring. Jeg har en klar forventning om at vi bliver ved med at fylde på den spilmæssige formkurve, som så småt er stille stigende – og sker det, så har jeg også en klar forventning om at vi snupper den ene semifinaleplads – og vi går selvfølgelig efter 1.pladsen i puljen for at få det bedste udgangspunkt i en evt. semifinale-serie.”

Det er ikke nogen hemmelighed at truppen har været hårdt ramt på skadesfronten. Senest har Mie Højlund og Althea Reinhardt måtte melde afbud til det danske landshold, og spillemæssigt har der været et lille dyk. Trine er dog fortrøstningsfuld og hun ved hvor meget spillerne glæder sig til disse kampe.

”Der er ingen tvivl om at en lang sæson sætter sine spor i en trup der spiller så mange kampe, og det er måske også det man har kunne se i en kort periode på spillet. Når det så er sagt, så er det jo også nu at de virkelig sjove kampe begynder, så alle glæder sig voldsomt til at trække i den orange trøje igen og få skudt slutspillet i gang. Vi har haft en stor del til landsholdssamling, men dem der har været, hjemme har fået et par fridage og ellers trænet virkelig godt – bl.a. et par gode sessioner med SønderjyskE, hvor der virkelig er blevet gået til den…”

Hvis vi vender blikket mod Europa og kigger på vores kampagne i håndboldens fineste klubturnering, så skal man ikke kigge ret længe før end at man kan se en imponerende bedrift. Vi slutter på en historisk 3. plads i gruppen, med sejre over blandt andre Brest. Vi vinder komfortabelt over Storhamar Håndball og står nu fortjent i en kvartfinale mod et af kvindehåndboldens største flagskibe Györ Audi ETO KC. En europæisk kampagne som Trine er stolt af, hvor en kvartfinaleplads er ”kirsebærret på toppen”…

”Det er enormt vigtigt at vi har taget skridtet videre og nu står i en kvartfinale. Det vidner om en virkelig flot sæson indtil nu, og den måde holdet har leveret i CL gruppespillet er virkelig imponerende, når man kigger på hvordan vi stod mht. skader – specielt i efteråret, hvor der blev leveret nogle monster-præstationer som hold…

Jeg er helt bevidst om at vi er underdogs i det match-up mod Györ, specielt fordi anden kamp spilles i Ungarn, hvilket er en ekstrem svær udebane at slutte af på. Det ændrer dog ikke på, at jeg mener vi har muligheden for at gå videre, hvis vi rammer vores topniveau. Györ ser bedre og bedre ud, men har over de seneste par år ikke været helt så skræmmende som tidligere set, og det skal vi selvfølgelig se om ikke vi kan udnytte. Men der venter os en ualmindelig svær og fed opgave, som vi glæder os til og en ting er sikkert; holdet kommer til at gå ind i opgaven med alt hvad de har i håbet om en historisk Final4 plads.”

Noget af det som har imponeret os mest i denne sæson, er opbakningen. Vi møder enorm stor opbakning på hjemme såvel som udebane. I dette forår har vi et tilskuergennemsnit på 2.028 tilskuere, hvor vi i 5 af 6 hjemmekampe har været på +2.000 tilskuere. Det er en opbakning som betyder alt for alle i Odense Håndbold og Trine er glad for at Fyn bakker op om kvindehåndbolden…

”Jeg er vildt imponeret over både antallet og stemningen i hallen. Folk nyder virkelig at komme til håndbold i Odense og der er stor opbakning til holdet og klubben. Det er fedt at gå rundt i hallen og høre, hvor glade vores gæster er for oplevelsen – både i VIP’en og i hallen. Der bliver knoklet i kulissen for at gøre det godt hver eneste gang der er kamp og det er en fornøjelse.  

Det er dejligt at mærke at Fyn bakker op om kvindehåndbolden, samtidig med at vores kollegaer fra GOG nyder stor opmærksomhed pga. deres forrygende præstationer – der er i den grad plads til begge dele på Fyn og det syntes jeg faktisk at fynboerne viser ved at begge klubber har stor tilskuerfremgang.”  

Vi glæder os til at fortsætte rejsen med jer, startende d. 19. april mod Viborg HK. Har du endnu ikke sikre dig billet til dén kamp, de andre kampe eller kvartfinalen i EHF Champions League, så kan du gøre det her: Billetter!

Vi ses i Sydbank Arena!

//Odense Håndbold

Del: