10. oktober 2024

Nedtakt: ekstase i Sydbank Arena efter sejr i topbrag…

Det var som skåret i granit i spillernes ansigter efter kampen. Denne sejr betyder mere end fleste, og med et flyvende Sydbank Arena i ryggen slog vi Team Esbjerg.

I de sene aftentimerne glimtede det blå halgulv i Sydbank Arena, og ingen var i tvivl om, hvis man kiggede sig omkring, at der var tophåndbold på menuen. Starten på kampen bød dog på noget lidt andet, og spillet var præget af en kende nervøsitet. Både Yara ten Holte og Anna Kristensen var kommet godt i gang i målet, 2-2 efter 6 minutter. Defensivt kom vi stærkt i gang. Vi har hurtige, aggressive og Lysa/Maren-duoen lukkede intet igennem. Samtidigt fandt vi en god højde, og det gav en masse kontramuligheder, som vi tog vare på. Især Thale Deila og Anna Grundtvig var skarpe i den disciplin. Yara ten Holte pillede straffekast og i en symbiose med hallen, havde vi muligheden for +3, og efter et par afbrændere satte Thale Deila sig igennem og satte den ind til 8-5 efter 16 minutter. Det var i det hele taget flotte 20 minutter vi havde sat sammen, og foruden et par mål mere, så spillede det i begge ender, hvor især effektiviteten var skruet i vejret. Team Esbjerg ville dog ikke slippe, og med vanlig kynisme tog de alle du muligheder de fik, men et fremragende forsvarsspil, en knivskarp kontrafase og en god Yara ten Holte var medvirkende til at vi går til pause 13-13, i en halvleg, hvor vi godt kunne have været foran med et par stykker.

Det blev ikke en drømmestart på 2.halvleg og vi kommer til at hænge lidt efter Esbjerg. Det var stolpe ud af et par omgange, og det fik Esbjerg udnyttet. Men en sublim redning af Althea Reinhardt og to hurtige fra Mie Højlund og Helena Elver fik os tilbage på 16-17 efter 36 minutter. Flere gange har vi muligheden for et remis, men det var lige det sidste der manglede i afslutningerne og præcisionen. Forsvarsmæssigt var vi kommet godt i gang, hele bagkæden arbejde stenhårdt foran Althea Reinhardt. Der var sæsonrekord i Sydbank Arena med 2.223 tilskuere, og de kunne se Althea Reinhardt spille sig op på de 37%, og Elma Halilcevic omsætte en kontrascoring til 21-21 efter 44 minutter. Herefter var opgøret helt lige, og tiltider foldede de mange stjernespillere sig ud, noget som fik hallen til at sitre. Efter 50 minutter sætter Andrea Aagot Hansen sit mål nummer 4 ind og så var vi foran for første gang i 2.halvleg 24-23. Vi havde vendt hele kampen på hovedet, og efter sin ottende redning sørgede Althea Reinhardt for at Mie Højlund kunne hamre den ind til 28-25, og så kunne Sydbank Arena bryde ud i jubel, hvor ikke én sad ned. Alligevel endte det med at blive tæt til sidst, men en der ikke kunne rystes var, Andrea Aagot Hansen. Otte mål på ligeså mange forsøg heraf fem sikre straffekast. Til sidst misser vi muligheden for at lukke kampen, men den jerndefensiv der har holdt os oven vande hele kampen slår til igen, og vi vinder fortjent 30-29 til stor begejstring for et ekstatisk Sydbank Arena.

Topscorer for Odense Håndbold blev iskolde Andrea Aagot Hansen med 8 kasser!

I et tæt kampprogram skoser det ikke på store oplevelser, og allerede på søndag skal vi bygge videre på det momentum vi fik skabt i aften, når Rapid Bucuresti kommer besøg. Find dine billetter her!