06. september 2023

Nedtakt: Vi var stærkest i varmen…

Første tur over Storebælt er overstået med bravour. Det var en varm omgang i Frederiksberghallerne, og om det var dét der var til vores fordel lader vi være usagt, men flotte to point kom med hjem til Odense.

Det skulle tage København Håndbold 6 minutter før de havde passeret Althea Reinhardt i målet. Vores tilbagevendte keeper, havde i samarbejde med Maren Aardahl og Sidsel Mejlvang i midtblokken sat en levende mur op, og det kunne hårde udvisninger ikke ændre på. I den anden ende startede vi også lidt vaklende. Vi kommer foran 0-2, men har små fejl i vores spil, samt et par skud på træværket, som gør at de første 10 minutter er lige, med stillingen 3-4. De næste de 10 minutter fortsatte på samme måde. En del små fejl hist og her, hvor vi defensivt lukkede fuldstændigt af. Althea Reinhardt var oppe og kysse de 50%, og det til trods for en helt ny forsvarskonstellation, med Nikita van der Vliet og Thale Rushfeldt Deila i midten. En opgave, som de klarede med en masse fysisk og aggressivitet, hvilket gjorde det meget svært for blandt andre Stine Jørgensen at komme til fadet. Herefter tog det hele fart, bogstavelig talt. Vi fik løbet godt med København i sidste periode af 1.halvleg, og Mie Højlund var tilbage i fuld vigør, og sammen med Ragnhild Valle Dahls power i højrearmen var de med medvirkende til at skabe en pauseføring på 10-17.

Fra 2.halvlegs begyndelse, havde cheftræner Ole Gustav Gjekstad skiftet på målmandsposten. Ikke fordi Althea Reinhardt stod dårligt tværtimod, men ind kom Yara ten Holte. Ten Holte kommer ind med nogle vigtige redninger, som gør at vi kan sætte gang i kontramaskinen, og så er det nemt for en af kampens store profiler Maren Aardahl, at bringe os foran med 9 efter 37 minutter. Herefter kommer der en periode hvor vi “bytter” mål, og der kommer nogle fejl kvag en varm hal, som resulterer i en tabt bold eller to. Men da vi runder minut 47, da trækker vi for alvor fra. Yara ten Holte står fremragende, og i den anden ende lukrerer Ranghild Valle Dahl og Helena Elver på dét, med en række mål- og assist til en velspillende Elma Halilcevic på venstre fløj. Alt imens kræfterne hos København Håndbold slipper op udbygger vi vores føring. Vi vinder den sidste periode af kampen med 2-10, og vinder dermed kampen overbevisende med 21-36, i en kamp hvor der var mange flotte præstationer.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl med 7 kasser!

Der var mange individuelle klassepræstationer i gårdsdagens kamp. Vi kunne nævne vores to keepere som står med uhørt høje procenter. Men vi vil i stedet hylde den fantastisk opbakning vi fik fra Orange Power og Team Reinhardt, som satte en helt unik kulisse i Frederiksberghallen. Måske et samarbejde vi kan se frem til de kommende hjemmekampe.