21. maj 2024

Nedtakt: vi tager første stik…

Det blev spændende, det blev intenst og det blev den bronzeduel vi havde forventet. Men alle parametrer leverede vi på og tog første stik.

Vi starter kampen ligeså tæt som forventet. Begge hold var meget opsatte på at komme ud over stepperne og få en god start, men det kastede en række fejl af sig. Angrebsmæssigt var det Helena Elver der styrer løjerne, og med et hurtigt hoftevrid kunne hun reducere det til 3-2 efter 5 minutter, hvor Althea havde haft flere fine redninger. Begge hold kom i en undertalsperiode og det kostede lidt. Men en genialitet fra Mie Højlund og efterfølgende mål af Helena Elver gjorde at vi tog vores første føring 5-6 efter 11 minutter, hvor vi var startet ganske udemærket i begge ender. Herefter blev det 6-6, og vi havde muligheden for st trække fra med et par stykker. Desværre forpassede vi den, og pludseligt var Ikast foran 8-6. Til trods for det fortsatte vi de gode takter, hvor Dione Housheer kom på ydersiden, og smækkede den op i hjørnet til 8-7 efter 16 minutter. Defensivt havde vi egentligt fint styr på tingene, og når Thale og Maren kunne ramme dem på deres krydsspil, så havde Ikast det svært. I den anden ende kæmpede vi lidt mere med tingene, men farten og det faktum at Althea stod stærkt i målet, betød en føring på 10-11 efter 23 minutter. I halvlegens sidste får vi (endelig) udnyttet vores mulighed for en føring på to mål, og det sørgede Ragnhild Valle Dahl, og det betød en pauseføring på 13-15.

Det er os der starter med bolden i 2.halvleg og det lykkedes. Mie Højlund med sit andet mål og så var stillingen 13-16. Ikast halede dog hurtigt ind, men en glimrende forsvarsaktion af Thale Deila og et hurtigt kontrastød med Andrea Aagot Hansen som afslutter betød, igen, en føring på 15-18 efter 36 minutter. Det var dog stadig en kamp med en fantastisk intensitet, og intet var afgjort. Det viste sig efter 40 minutter, hvor vi havde brændt et par chancer, og givet nogle dumme straffekast væk. Det betød en stilling på 18-19, i en periode hvor vi lige skulle finde tilbage i vores rytme. Den fandt vi, og efter et godt “steal” fra Elma Halilcevic var vi foran 21-23 efter 44 minutter. I samme ombæring havde vi fundet tilbage til kompaktheden i forsvaret, hvor især Maren Aardahl og Thale Deila var dygtige til at møde Ikast højt i banen. Generelt var det en kamp der lå og vippede, med et lille overtag til os. Efter 52 minutter har vi chancen for at komme foran med +4, men den forpasser vi og i samme moment løber Ikast ned og reducere til 23-25, og så var kampen helt lige igen. Vi stod dog utroligt stærkt defensivt, og Ikast havde meget svært ved at bryde os ned. De sidste minutter bliver helt vanvittige. Vi har flere gange muligheder for at trække fra, og i den anden havde Ikast muligheden for at stå helt lige. Men det var som om, at ingen af holdene “ville” tage teten 100%. Men en imponerende arbejdsindsats sikrer os det første stik og vi vinder 27-29.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl med 6 mål!

Vi spiller sidste hjemmekamp i Sydbank Arena d. 25. maj kl. 14.00, når Ikast Håndbold kommer på besøg, og her kan vi med dagens sejr i bagagen tage bronzemedaljerne. Vi skal have ALLE i hallen, så skynd dig at find din billet!