08. maj 2024

Nedtakt: vi tager et remis med hjem fra Ikast…

Det var lige ved og næsten, men vi må “nøjes” med et uafgjort resultat efter en kamp, hvor vi, igen, leverede et flot comeback i 2.halvleg.

Der var roteret på stort set alle pladser siden kampen mod Bietigheim dvs. opstillingen fra start var; Yara ten Holte, Malin Aune, Elma Halilcevic, Sidsel Mejlvang, Ragnhild Valle Dahl, Nina Dano og Larissa Nusser. En spændende disposition fra Ole Gustav Gjekstad. Ikast derimod var i stærkeste opstilling, og hvis man troede det gav en skævvridning, så troede man fejl. Vi startede godt med en masse gejst og optimisme. Efter 5 minutter betød en redning fra Yara ten Holte, at stillingen var 2-2. Herefter fulgte en svær periode, hvor vi havde svært ved at bryde igennem og Ikast fik aktiveret deres stærke kontrafase. Derudover, så spillede vi 7 mod 6, så det var ikke meget Yara kunne gøre i målet. Slemt blev til værre og pludseligt var vi bagud 11-5 efter 15 minutter. Det var også en periode hvor vi ikke fik omsat vores chancer, men efter 18 minutter steg Ragnhild Valle Dahl til vejrs og reducerede til 12-7. Det var som om vi hele tiden hang et lille skridt efter Ikast. For når vi havde hentet to mål, så slog de hurtigt tilbage. Vi kæmpede fint, men der manglede den sidste finesse i begge ender. Alligevel får vi spist os ind i kampen, og vi går til pause bagud “kun” 16-11, hvilket var fair bedømt ud fra de første 30 minutter.

Efter pausen er der roteret igen, og der er udskiftning stort set over hele linjen. Om det var det eller fordi vi bare er bedst i 2.halvleg mod Ikast vides ikke, men med Mie Højlunds mål til 18-16 efter 35 minutter betød, at Kasper Christensen tog en time-out til stor begejstring for de 85 medrejsende orange-fans. Althea var kommet ind i målet, og i samarbejde med et mere aggressivt forsvar, så var hun også med til at vi indhentede Ikast. Sådan blev det ved, og et aggressivt forsvar kombineret med et beslutsomt angreb, hvor alle bød ind med mål betød, at Maren Aardahl efter 44 minutter kunne gøre det til 21-20, og man fornemmede hvordan troen voksede. Som så mange gange før, så var det vores kontrafase, der fik os tilbage. Dione Housheer og Maren Aardahl spillede første violin, og den fart gjorde ondt på Ikast. Efter 47 minutter reducerer en formstærk Andrea Aagot Hansen fra fløjen, og så var der fest bag det ene mål. Efter 53 minutter hamrer Bakkerud den på overliggeren, og herefter spurter vi frem i en kontra. Mie Højlund ligger et glimrende første pres og Bo er fri fra fløjen, og sørme så, så er vi foran 24-25 efter endnu et vildt comeback. Det bliver nogle hektiske slutminutter, hvor teten og stillingen skifter hele tiden. Ingen af holdene får styringen, men vi har føringen indtil absolut sidste sekund, hvor Bakkerud fra stående hamrer den op i hjørnet. Flot mål af Bakkerud, og derfor ender det 29-29 efter endnu en vild kamp.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 6 mål!

Vi er i den heldig situation, at vi allerede ses igen på søndag, hvor vi afholder super-søndag i Sydbank Arena. Det indbefatter første semifinalekamp mod Nykøbing/Falster Håndbold, samt en stor outlet i fanshoppen. Så skynd dig ind på: oh.eventii.dk og find dine billetter!