16. september 2023

Nedtakt: Vi tager en overbevisende hjemmebanesejr!…

Næsten alle markspillere kom på tavlen i en regulær nedsabling af Buducnost, som aldrig på noget tidspunkt kom i nærheden af vores niveau. Sejren kom i hus på en af de bedste 1. halvlege længe set.

Kampen startede i et rasende tempo. Et tempo som klart passede os bedre end Buducnost. Men det er ikke tilfældigt. Vi er aggressive defensivt og tvinger dem til at spille i et tempo, som de ikke er vant til eller kan lide. Det betyder blandt andet masser af muligheder til Bo van Wetering, som kvitterer med en scoring til 6-2 efter 8 minutter, og det til trods for at begge keepere kom “ok” i gang. Efter 10 minutter er der et herligt gensyn med Noémi Hafra, som ikke kunne gøre ret meget ved det faktum, at vi på 12 minutter var ved at køre Buducnost fuldstændigt over. Højlund, Ragnhild og Dione var fuldstændige ustyrlige offensivt, og så var det en smal sag at komme til chancer og straffekast, 10-2 efter 12 minutter. Herfra stod den på cruise control. Vi var altdominerende, og når Yara ten Holte samtidigt lukkede af i målet, så var det svært at se hvordan Buducnost skulle komme tilbage. I modsætningen til kampen mod Skanderborg blev vi ikke lokket til at spille langsommere, og når først Dione Housheer er i vigør, som i aften, så bliver det en god aften i Sydbank Arena, 18-5 efter 22 minutter. Nogle gange er ord overflødige, men den her 1. halvleg vil blive printet som en af de absolut bedste! Pauseføring på 25-8.

Som forventeligt, så var der en markant udskiftning fra 2. halvlegs begyndelse. Sidsel Mejlvang, Tonje Løseth, Althea Reinhardt, Elma Halilcevic og Nina Dano var alle kommet ind, og sidstnævnte skulle få en afgørende rolle fra starten af. Nina Dano var flyvende efter pausen, og gjorde sin holdkammerart på positionen Dione Housheer kunsten efter, og lavede to hurtige mål til stillingen 29-10 efter 37 minutter. Den eneste som ikke var blevet skiftet i pausen var Ragnhild Valle Dahl, og det forstår man godt. Hun gjorde fuldstændigt hvad der passede hende, og spillet i et klogt- og højt tempo som gjorde det meget svært for montenegrinerne. Vores hidtil svageste periode kommer imellem minut 40 og 48. Det er en periode vi taber med 2-5, og selvom det ikke påvirker resultatet synderligt, så havde vi det svært og Ole Gjekstad tog en time-out. Det skulle en flyvende Malin Aune rette op på. Hun havde gennem kampen været træfsikker, og med sit mål til 34-20 efter 52 minutter, så var vi “back on track”. Sejren var aldrig i fare, og vinder knusende 39-24 over ZK Buducnost.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 6 kasser!

Tak til alle som var mødt op, hvor var det fantastisk at mærke den kulisse som pigerne stod i fra første fløjt. Det her var kun begyndelsen, og der venter en masse oplevelser forude.