01. maj 2024

Nedtakt: vi slutter som nummer 1…

Det gik fuldstændigt som håbet. Vi leverede en mærkbart bedre præstation og cementerede, ikke blot vores semifinaleplads, men også vores 1. plads.

Alt imens forårssolen brager derudaf, så var der bagt op til en uhyre vigtig kamp mod København, hvor der (igen) var godt fyldt i Sydbank Arena. De kunne se 0 mål efter 3 minutter, og det var et vidnesbyrd om en Althea Reinhardt der fortsatte storformen. 75% efter, da uret havde passeret 5 minutter, og Helena Elver havde lavet første mål, 1-1. Efter 10 minutter var vi foran 4-2 dvs. 6 mål og meget langt fra sidste kamps 79 mål. Vi havde taget angrebsproblemerne med fra Tyskland, men når vi fik kontrafasen til at køre, så virkede det. En meget lige kamp efter 14 minutter, hvor de holds defensiv var deres styrke. Begge keepere stod godt og angrebene havde svært ved at finde løsningerne. De tekniske fejl blev for mange, og det udmøntede sig i en stilling på 6-6. Vores stod fortsat fint, hvor angrebene blev mere individuelt end kollektivt. En af de gode individuelle præstationer kom fra Dione Housheer, og hun kunne bryde på ydersiden og sætte den i kassen til 8-8 efter 19 minutter. Stolperne var ikke vores ven, men efter 23 minutter bringer Maren Aardahl os foran med 12-10 med vores femte kontramål og det virkede til at være nøglen. Frem mod pausen trak vi lidt fra, og det skyldtes hovedsageligt to personer, i hver sin ende. Althea Reinhardt stod fremragende med 42%, og Dione Housheer lavede sit sjette mål på ligeså mange forsøg, og det betød en pauseføring på 16-13.

Det bliver til en kanon start på 2.halvleg, hvor København efter 35 minutter endnu ikke havde scoret, og vi får lavet tre. Det giver en stilling på 19-13, hvor det igen var kontrafasen der satte dagsordenen. Det skyldtes også en strafferedning fra Yara ten Holte, og så havde vi hævet tempoet i begge ender. Dione Housheer fortsatte med kaste om sig med lækre afleveringer, og når man har Malin Aune til, elegant, at putte den i kassen, så var det ingen sag at være foran 21-15 efter 39 minutter. Herefter ligner det et rådvildt København-hold, der har svært ved at finde løsningerne. Efter 44 minutter er vi foran 11-4 og samlet 25-16, i en kamp, hvor vi formår at løfte niveauet og i den grad finde effektiviteten i begge ender. Dione Housheer var nu på 7 mål og 8 assist, og hun var nærmest ustyrlig. I forsvaret stod vi godt, og Thale/Sidsel kombinationen virkede til perfektion, alt imens Althea stadig stod på 40%. Uret ramte de 50 minutter og her var stillingen 28-19. Kampen var reelt lukket og det gav mulighed for: Nina Dano, Larissa Nusser og Yara ten Holte til at komme på banen. De skulle lige finde rytmen, og når de gjorde det, så var det rigtig fint. Generelt var det fremragende 2.halvleg, hvor vi får løftet hele spillet, godt bakket op af et fantastisk Sydbank Arena. Vi vinder stensikkert 34-24 og slutter dermed på 1.pladsen i gruppe 2.

Topscorer for Odense Håndbold bliver Dione Housheer med flotte 9 mål på ligeså mange forsøg!

Vi slutter som nr. 1, og selvom vi har en enkelt udekamp tilbage i Ikast, så ved vi, at vi skal møde Nykøbing/Falster Håndbold i semifinalen. Men først, så skal vi sammen knuse Bietigheim søndag. Find dine billetter her!