18. november 2023

Nedtakt: vi slutter af med bravour…

Hvis H.C.Andersen havde skrevet et eventyr om et håndboldhold, for hvem året skulle slutte på hjemmebane. Så havde han muligvis skævet til eftermiddagens kamp.

Det var tydeligt et svensk mandskab, som ville revanchere sig fra kampens begyndelse. De startede friskt og med en masse power. Samtidigt, havde vi lidt svært ved at spille os igennem. Vi fik dog rigtig godt fat i forsvaret, hvor Maren, Nikita, Dione og Thale dækkede rigtig godt op. Yara ten Holte fik godt fat i målet og det samme gjorde Johanne Bundsen i det svenske og så stod det 6-4 efter 11 minutter. Fuldstændigt som i Sverige, så havde Sävehof det svært fysisk. Det haltede efter i duellerne, og hvis de intelligent fik spille sig igennem, så stod Yara hvor hun skulle. Generelt var vi rigtig gode defensivt og efter 17 min, havde Sävehof kun lavet 5 mål. Som halvlegen skred frem fik vi styr på den offensive del. Thale og Dione gjorde lige hvad der passede dem, og hvis ikke de selv afsluttede, så var Andrea skarp på fløjen. Det resulterede i en føring på 15-6 efter 21 minutter. Vi var generelt gode til at få spillet kampen over på vores præmisser efter en lidt vaklende start. Vi smed en masse tempo og fysisk i kampen, hvilket ikke passede Sävehof specielt godt. Helena Elver kom ind og fordelte boldene godt, og særligt trykket på forsvaret var hun god til at lægge. Det betød, igen, en rigtig god 1.halvelg fra vores side, hvor vi fortjent gik til pause foran 21-11.

Efter 36 minutter havde Sävehof ikke lavet et mål og det fortalte godt historien om en start på 2.halvelg, hvor vi var altdominerende offensivt såvel som defensivt. Helena Elver forsatte de flotte takter offensivt og viste tiltider prøver på den enormt fart hun bringer. Yara ten Holte forsatte storspillet og efter 39 minutter tog Jesper Östlund i time out, hvor stillingen var 26-11 dvs. Sävehof havde fortsat ikke scoret efter pausen. Begge vores fløje, havde taget det gode spil med hjem fra Sverige og havde stået for 12 scoringer efter 45 minutter, hvor Malin Aune samtidigt havde putte to bolde i kassen, til stillingen 30-14. Tonje Løseth, Sidsel Mejlvang og Althea Reinhardt kom ind og fulgte op på den fremragende defensive indsats der allerede havde været. Med fysisk, aggressivitet og en masse gode redninger lukkede alle tre fuldstændigt ned for Sävehof, som efter 53 minutter kun havde lavet 6 mål. Generelt viser vi igen, hvad et fyldt Sydbank Arena kan gøre og hvor stærk en trup vi har. Alle leverer og alle byder sig til, hvilket gør at vi slutter 2023 af med en sejr på 40-22 og overvintre på en 2. plads i gruppe a.

Topscorer for Odense Håndbold blev Elma Halilcevic med 7 kasser!

Vi takker for dette år i Sydbank Arena, og siger endnu engang TUSIND TAK for opbakningen gennem hele 2023. Vi kan afsløre at billetterne til 2024 bliver sat til salg d. 21. november, men hvis du vil sikre dig plads til ALLE hjemmekampene, så kan du købe et sæsonkort eller abonnement her.