15. maj 2024

Nedtakt: vi skal på den igen…

Efter en ganske udemærket 1.halvleg formår vi slet ikke at finde niveauet efter pausen, og det blev desværre udslagsgivende.

Var vi tilbage til søndagens kampe eller var det bare deja vu? Vi startede i hvertfald ligeså, Althea Reinhardt havde ikke glemt hvordan man redede gule forsøg, og forsvaret stod i samme ombæring knivskarpt, med Maren og Sidsel som foregangskvinder, 0-3 efter 6 minutter. Til gengæld så vi også et Nykøbing-hold der var langt mere aggressive i første kamp. Det gav lidt flere udfordringer offensivt, men Andrea Aagot var tilbage som straffekastskytte, og hun gjorde det elegant til 3-5 efter 10 minutter. Cecilie Greve var kommet godt i gang i NFH-målet og det var noget der kunne få de knap 2.000 tilskuere op af sæderne. Hun kunne dog ikke dæmme op for vores kontrafase, som blev sat i gang af en flyvende Althea, der stod på 50% efter 15 minutter. På endnu et kontrastød lavede Helena Elver sit andet mål og kunne give os en firemål føring på 4-8. Det var generelt en kamp, hvor forsvarene havde bedre fat end angrebene. Sølle 15 mål efter 18 minutter er ikke mange, og det virkede som to forsvar der var godt forberedt. Vi forsatte dog med at være i teten, og det især pga. en flyvende Helena Elver. Hun var her, der og alle vegne, og med hendes fart og fintespil var hun stærkt medvirkende til at vi var foran 9-12 efter 23 minutter. Frem mod pausen sneg der sig en del fejl ind og selvom Althea stadig stod på 40%, så spiste NFH sig ind i kampen igen, i samarbejde med et medlevende publikum. Det ændrede dog ikke på, at Althea sluttede som hun startede med en redning, og det betød en pauseføring på 12-15.

Starten på 2.halvleg lignede meget slutningen på 1.halvleg. Vi havde lidt svært ved at lukke 100% ned for NFH og det samme gjaldt omvendt. Angrebsspillet var tempofyldt, og Helena Elver kunne med sin tredje assist ligge den op til en flyvende Mie Højlund, der bragede den i kassen til 16-18 efter 35 minutter. NFH gav dog ikke op, og med en fantastisk opbakning blev de båret frem, og vi kom samtidigt til at lave et par dumme fejl. Det var oftest i vores kontrafase eller når vi kom med stor fart, at vi performede bedst. Efter 40 minutter udlignede NFH til 19-19, og Ole Gjekstad tog time-out. Vi var inde i en rigtig svær spillemæssig periode og NFH havde momentum. Vi sled både offensivt og defensivt, men individuelle præstationer af Thale Deila, Helena Elver og Mie Højlund sørgede for at vi “kun” var bagud 22-21 efter 45 minutter. Vi kommer yderligere bagud 25-21, og nu skulle der virkeligt fightes. I samme moment huskede vi os selv på, at uafgjort kunne være nok, men vejen dertil føltes lang på det givende tidspunkt. Vi får slet ikke løst det tryk Nykøbing kommer med og selvom Maren Aardahl gør hvad hun kan fra stregen, så var stillingen 28-24 efter 53 minutter, hvor vi ovenikøbet var en spiller i undertal. Vi får kæmpet os en smule tilbage, men får ikke udnyttet mulighederne. Vi må sande at det aldrig blev vores aften i Nykøbing, og vi taber 33-29. Det betyder at vi skal ud i en tredje og afgørende kamp.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl, Andrea Aagot Hansen og Helena Elver med alle 5 mål!

Vi skal på den igen, og allerede på lørdag spiller vi den afgørende semifinale mod Nykøbing/Falster Håndbold. Vi har brug for ALLE i Sydbank Arena, så skynd og find dine billetter her!