17. oktober 2024

Nedtakt: vi løb fra sønderjyderne efter pausen…

To sejre i træk blev vekslet til tre, da vi besøgte Arena Aabenraa onsdag aften, i en en imponerende kulisse og tiltider med blændende håndboldspil.

I et flot besøgt Arena Aabenraa, hvor vi selv bidrog med 100 fans, startede kampen kaotisk. Ingen af holdene fik lavet mål de første 3 minutter, og det skyldtes en kombination af tekniske fejl og gode præstationer i begge mål af Yara ten Holte og Stine Broløs. Vi fik dog hul på målet og det var med to norske kasser, i Ragnhild Valle Dahl og Helen Fauske, som gav os en 1-2 føring efter 7 minutter. Herfra blev vi bedre i spillet med bolden. Vi fik trykket SønderjyskE godt flade. Vi fandt gode muligheder og vores skytter fik gode betingelser. Yara holdt SønderjyskE fuldstændigt fra fadet i den anden ende, og efter 13 minutter stod hun på 62%. Vi brændte stadig en kende for meget selvom spillet var fint, og det betød at vi “kun” var foran 5-7 efter 15 minutter. Ragnhild Valle Dahl havde spillet en glimrende 1.halvleg, hvor hun var stærk i både målscorerens rolle og som assistmager. Med hendes tredje assist kunne hun assistere Thale Rushfeldt Deila der kanonerede bolden i mål til 9-11 efter 22 minutter. Thale var kommet på banen efter 17 minutter, og hendes impact var ikke til at tage fejl af. Samtidigt så var Elma Halilcevic i vældigt spillehumør, og i vanlig energisk stil, så løb hun en masse kontra og stjal bolde i forsvaret. Det var blandt andet en af årsagerne til at vi kunne gå til pause foran 12-15, i en seværdig håndboldkamp.

Starten på 2.halvleg var velsagtens en kopi af 1.halvleg. En masse tempo, en masse vilje, lidt for mange fejl, gode redninger og meget få mål. Yara ten Holte startede dog hvor hun slap, og med hendes tiende redning og første assist spillede hun, Andrea Aagot Hansen helt fri, og så var vi foran 12-18 efter 34 minutter. Efter pausen var Helena Elver kommet på banen. Hun fulgte tendensen fra hendes seneste kampe, og dikterede spillet fornemt. Fandt de rigtige løsninger, og værd at bemærke var hendes samarbejde med, Maren Aardahl på stregen. Kun to kasser havde SønderjyskE scoret efter pausen, og det fortalte historien om en defensiv der arbejde godt, og to keepere som stod helt vanvittigt. Yara ten Holte med 48% og Althea Reinhardt med 100% efter et par minutter på banen, 14-24 efter 43 minutter. Herfra blev det en lille smule på “cruise control” og det var ikke til vores fordel. SønderjyskE spillede 7 mod 6 og det gjorde de klogt, så klogt, at Ole Gustav Gjekstad tog en time-out, så der kunne komme styr på tropperne. Det lykkedes, og vi fik stoppet SønderjyskE blandt andet ved en straffekastredning af Althea Reinhardt, 20-28 efter 53 minutter. Ikke meget ændrede sig mod slutningen, og vi vinder fortjent 23-34 over et godt SønderjyskE hold, der sammen med et levende Arena Aabenraa gjorde det svært for os i perioder.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl med 5 kasser!

Endnu engang må vi bare sige, at “tak” er et fattigt ord, når vi skal beskrive den suveræne opbakning vi møder på alverdens udebaner. Cirka 100 orange-fans havde fundet vej til Aabenraa onsdag aften, og vi håber naturligvis at i vil fortsætte opbakning til de to kommende hjemmekampe mod København og Ikast. Find dine billetter her!