20. januar 2024

Nedtakt: vi kørte Schäffler over i egen hule…

I en flot kulisse i Debrecen spillede vi denne rundes Match of the Week mod DVSC Schäffler, og efter en stærk indledning- og 2.halvleg var kampen reelt aldrig spændende.

Vi indledte opgøret med et offensivt forsvar. Det var tydeligt at vores to fløje Elma Halilcevic og Malin Aune, havde fået besked på at gå frem og forstyrre Schäffler backs, og det gav pote. Vi tvang Schäffler til at lave tekniske fejl og når Althea Reinhardt samtidigt snupper et straffekast, og Mie Højlund klapper boldene ind i den anden ende, så er det ikke underligt at stillingen var 1-4 efter 6 minutter. De tendenser fortsatte og Schäffler havde meget svært ved at løse vores offensive og aggressive forsvar. Det gav en del kontramuligheder, som blev eksekveret. Især Elma Halilcevic tegnede sig for nogle steals, men også Mie Højlund ville være med, og efter 13 minutter kunne hun let gøre det til 3-9. Det tvang en presset Schäffler-træner til at tage sin anden timeout. Helena Elver var også særdeles levende fra sin position som playmaker, og de ungarerne havde svært ved at kontrollere hende. Generelt var det Schäffler-hold som havde det umådeligt svært i begge ender. Men nøjagtigt som i den første kamp, så fik de sig kæmpet og slidt tilbage. Vi smed for mange bolde væk og brændte en tand for meget, og selvom chancerne var gode, så stod det “kun” 9-13 efter 24 minutter. Frem mod pausen rammer vi slet ikke niveau. Vi lukker Schäffler helt tilbage i kampen og selvom vi går til pause foran 12-15, så kan vi tillade os at være en smule skuffede.

De lignede at vi havde fået snakket tingene godt igennem efter pausen. Vi starter ligesom vi startede 1. Halvleg. Vi var aggressive og hårde defensivt og det gav gode kontramål. Spildprocenten var stadig lidt høj, men efter 36 minutter gør Andrea Aagot det til 14-19. De tekniske fejl var stadig for mange, men vi havde Mie Højlund i hopla og hun sørgede i lange perioder for at angrebsspillet flød. Enten fik hun scoret selv eller os fandt hun en medspiller. Det betød en føring på 18-24 efter 43 minutter. Det var en periode, hvor Gabriel stod godt i Schäffler-målet, og selvom vi tilspillede os fine muligheder, så var det hendes skyld at vi ikke var større foran. Hun havde dog svært ved at holde Andrea Aagot fra fadet og med hendes femte scoring lobbede hun bolden i kasse til 19-29 efter 50 minutter. Herefter var det mere et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle være. Vi skiftede på alle positioner og Schäffler så trætte ud. Ole Gjekstad havde fokus på få angreb i slutfasen og lavere tempo. Det lykkedes, og vi vinder stensikkert 22-35.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund med 7 kasser!

Næste uge byder Skanderborg Håndbold ude, før vi går ind i en weekend, som kickstarter, tre hjemmekampe på syv dage. Det betyder at du lige nu får: Nykøbing/Falster, Viborg HK og Brest for 2’s pris. Du kan finde din plads her!