31. januar 2024

Nedtakt: vi fik vendt bøtten til sidst…

Man kan næsten se det på Nikita van der Vliets’ ansigtsudtryk ovenfor. Det her var en kamp lige til et nervesammenbrud, som vi heldigvis fik løst til sidst.

I en periode med mange hårde kamp, da kan der forekomme udsving, og sådan et oplevede vi i kampens start. Hele 4 minutter skulle der gå før Mie Højlund kunne banke bolden ind til 1-2, i en begyndelse hvor tingene ikke kørte som smurt. Efter 10 minutter så det ikke bedre ud. En masse brændte chancer- og fejl, samt et godt opsat Viborg-hold, der  spillede med meget mere power. Det betød en stilling på 2-7, og det er immervæk længe siden, at vi har fået sådan en start. Efter 17 minutter tager Ole Gustav Gjekstad sin anden time out ved stillingen 7-13, og det var helt tydeligt at der blev talt med store bogstaver. Lige lidt hjalp det. Spillet blev i perioder bedre og vi fik sat os selv i nogle gode situationer. Vi brændte dog for meget og vi gav Claudia Rompen gode arbejdsbetingelser. Vi går til pause bagud 12-16, hvor vi, måske, har spillet sæsonens dårligste 1.halvleg.

Efter pausen bliver det ikke markant bedre. 5 minutter inde og vi havde ikke hentet et mål. Vi brændte stadig for meget og selvom Yara tog et par bolde i den anden ende, så flyttede det ikke meget. Stemningen i Sydbank Arena var dog rigtig god, og det var ikke opbakningen som manglede. 40 minutter spillet og 15-20, ja, man troede næsten ikke sine egne øjne. Viborg spillede godt- og klogt, men havde det meste af tiden for nemme arbejdsbetingelser. Herefter kom vi bedre med. Vi fik dækket marginalt bedre op, men fremfor alt scoret, og Malin Aune kunne gøre det til 19-21 efter 45 minutter. Efter 48 minutter smed Dione Housheer en maskeret bold ind til Maren Aardahl på stregen, og for første gang i kampen tager vi føringen: 22-21, til stor jubel i Sydbank Arena. Herfra så vi os ikke tilbage, og på 7 minutter, havde vi fået vendt det til en føring på fire. Det skyldtes bla. en godt spillende Dione Housheer, Mie Højlund og Thale Deila, som pumpede et træt- og hårdtkæmpende Viborg-hold. Vi vinder en periode med ni, og viser generelt høj kvalitet på dette tidspunkt i kampen. Helt til slut forblev det spændende, da det var en kamp som ikke ville “dø”, men vi vinder med hiv og sving 29-26 efter en højdramatisk affære.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund med 7 scoringer!

Allerede på lørdag skal vi på den igen. Det franske storhold Brest Bretagne kommer på besøg i EHF Champions League, hvor vi, måske, kan skrive historie. Find din plads her!