11. september 2024

Nedtakt: topklasse- og revanche på Falster…

Der var pink-power I målet, imponerende snert i angrebsspillet og mål fra alle positioner, da vi revancherede os på Falster.

Vi har før startet godt i Nykøbing, og denne gang var ingen undtagelse. Efter 3 minutter kunne Thale Deila banke sit andet mål ind, og det betød 1-5 efter 4 minutter. En kanon start, hvor vi ikke lod os mærke af sidste sæsons semifinale. Der blev spillet med enorm fart- og konsekvens både offensivt og defensivt. Især aggressiviteten i defensiven havde NFH svært ved at løse. Vi var parate i duellerne, og spillede en anelse mere offensivt end tidligere, hvilket 2 mål til NFH efter 9 minutter vidnede om. Omvendt havde vi lavet 9 mål, og når målene fordelte sig på hele bagkæden, så ved man, at man har gjort noget rigtigt. Især kontrafasen var skarp, godt hjulpet af Yara ten Holte i målet, og så var det en formsag for Maren Aardahl og Anna Grundtvig at putte boldene i kassen, 3-10 efter 13 minutter. Vi splittede NFH ad de første 20 minutter, og hvor vi spillede med få tekniske fejl (3), så spillede NFH med nogle flere (9). Det var udsalgsgivende for både resultatet, men også spillet på banen. Vi spillede med en imponerende fart, og det flow som vi havde i kontrafasen var meget stærkt. Yara ten Holte med straffekastredning, Mie Højlund i kontrafasen og Lysa Tchaptchet til 5-15, hvilket tegnede et helt tydeligt billede af kampen. Det fortsatte sådan de sidste minutter af 1.halvleg, og det ender med en knusende 8-18 pauseføring.

Efter pausen kom NFH med mere bevægelse i defensiven, og offensivt gik de over til at spille 7 mod 6, som vi før havde haft problemer med. Lidt flere tekniske fejl fra 2.halvlegs start, men inde i målet hold Yara ten Holte stadig højt niveau. Kontrafasen var stadig et vigtigt våben, og Mie Højlund kunne med sit første mål gøre det til 11-21 efter 38 minutter. Mrs. 100% fra fløjen, Anna Grundtvig var en nydelse at se, både i åbent spil- og kontraspillet, hvor hun usvigeligt sikkert omsatte chancer til mål. For anden kamp i træk rundede, Thale Deila de 7 mål og hun var som sædvanligt, med sin fysiske tilstedeværelse og gode skud en mundfuld for vores modstander. Det lignede ikke et NFH-hold der havde løsningen, og da Mie Højlund efter 46 minutter troede at hun havde brændt et skud, men efterfølgende kunne se bolden dumpe ned i mål til 14-28, ja, så vidste man at det var en af de dage. I det hele taget var det en flot præstation over hele linjen, og det er svært ikke at være tilfreds, når stort set alle præsterer på et højt niveau. Efter 55 minutter har Yara ten Holte sin 13 redning, og din anden ende kan Helena Elver udbygge på fløjen til stillingen 17-32. Det ender 18-35 efter en magtdemonstration på Falster.

Topscorer for Odense Håndbold blev Anna Grundtvig & Thale Deila med 7 kasser!

Der var +50 orange fans med på Falster en sen onsdag aften. Det kunne man høre ud i de danske stuer, og det var en imponerende kulisse som Orange Power fik skabt. Vel mødt i Esbjerg på søndag, før end to hjemmekampe i en uge, som du kan finde billetter til her!