24. september 2023

Nedtakt: to vigtige point i gyserkamp…

Det var en fremragende kulisse som prægede opgøret i det franske. Arena Brest lagde halvgul til en tidlig nøglekamp i gruppe a, og det blev ligeså tæt, som forudset.

Kampen starter meget lige. Det var tydeligt to gode hold, med respekt for hinanden, som stod overfor hinanden. Begge keepere kom godt i gang, hvor Althea Reinhardt havde taget den gode form fra Nykøbing med til Frankrig. Desværre, havde Julie Foggea os en god start i målet og det betød 3-2 efter 10 minutter, hvor vi havde spillet os frem til fine muligheder. Herefter fulgte en undertalperiode på to minutter, som endte med at blive lidt dyr. Vi formår dog at kæmpe os tilbage, hvor Thale og Dione fik omsat noget af deres power til mål, og det betød 6-5 efter 16 minutter, i en meget lige kamp, hvor vigtigheden ikke var til at tage fejl af. Kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage. Vi havde stadig ikke de store problemer med at skabe chancer, men sværre ved at omsætte dem. Det samme havde Brest, og så blev det ved 8-8 efter 23 minutter. Positivt at bemærke var Ragnhild Valle Dahl som virkeligt i denne periode af kampen gik forrest offensivt. Althea Reinhardt holdt stabilt højt niveau igennem det meste af halvlegen, og det kvitterede vi (endelig) på med 1 minut igen, hvor Thale med sit tredje mål gjorde det til pausestillingen, 11-13.

Kampen fortsatte efter pausen, som en lige affære. En række fejl fra begge hold, og to dygtige keepere som tog det de skulle. Thale fortsatte hvor hun slap, og med hendes tredje mål efter pausen kunne hun gøre det til 15-16 efter 36 minutter, og Brest-forsvaret havde især svært ved at følge med Thales fysisk og fart, som hun flere gange udnyttede på ydersiden af forsvaret. Efter 40 minutter stod Althea Reinhardt på 45%, og hun gjorde det fremragende i de perioder hvor forsvaret ikke kunne holde Brest fra fadet. Men vi fik ikke udnyttet momentum i den anden ende, hvilket var et generelt problem 40 minutter inde i kampen. De næste 10 minutter trak vi fra. Kontraspillet begyndte at fungerer, og vi fik overtaget i afslutningerne, der betød at Maren Aardahl kunne gøre det til 19-23 efter 48 minutter, og hvis ikke det var Maren på stregen så var det bare Nikita, som også profiterede af Thale og Diones’ glimrende indspil til stregen. Vi fortsætter føringen på fire, men en velspillende tysker i Brest-målet ville det anderledes. Katharina Filter stod godt, og med et par dumme udvisninger til følge kom Brest op at snuse igen, med 23-24 efter 54 minutter. Med 18 sekunder igen er stillingen 25-26, og Brest er i angreb. Men vi vinder 25-26 på hård fight og fremragende målmandsspil af Althea Reinhardt.

Topscorer for Odense Håndbold blev Thale Rushfeldt Deila med 8 kasser!

Freja Hammer og Bo van Wetering sad over i dagens kamp, hvor sidstnævnte plejer en mindre skade. Allerede på onsdag skal vi en tur til Viborg, og så venter der endnu et opgør i EHF Champions League på lørdag d. 30. sepetember mod DVSC Schäffler. Du finder dine billetter her!