28. april 2024

Nedtakt: svært udgangspunkt før returopgøret…

Det blev aldrig nogensinde vores kamp i Tyskland, men vi får af omgange fightet os tilbage, hvilket giver os et udgangpunkt i returopgøret.

Det var en ikke den typiske start på en knockout-kamp. For, hvor det normalt plejer at være i et lavere tempo med to hold der lige skal finde melodien, så var det ikke tilfældet denne søndag eftermiddag. Begge hold havde en klar plan, og og efter 7 minutter var Bietigheom foran med 4-2, og det med en stærk start fra Gabriela Moreschi i det tyske mål. Vi spillede os frem til fine chancer, men det blev simpelthen for hektisk. Efter 10 minutter udviklede det sig til lidt af en mareridtsstart hvor vi er bagud 7-2. Det blev igen for hektisk og vi kunne ikke passere Moreschi. I den anden ende havde vi svært ved at styre Bietigheims’ kontrafase, og alt i alt, så var det ikke godt nok. Efter 16 minutter er vi bagud 9-5. Vi havde fået bedre fat, men sled stadig med at få smit boldene i kassen. Defensivt så det rigtig fint ud, og Althea Reinhardt var begyndt tage fra i målet. En klasseredning i en 1 mod 1 mod Kaba Gassama betød at Ragnhild Valle Dahl kom flyvende, og pludseligt var vi kun bagud 9-7 efter 19 minutter, hvor især Dione Housheer og Ragnhild Valle Dahl var gode til at finde løsningerne. Også Helena Elver lavede et godt indhop, og hendes fart var et problem for Bietigheim. Vi havde vendt en stilling fra 8-2 til 11-10 efter 24 minutter, hvor man sad med en følelse af at vi var ovenpå. Men ting går som bekendt hurtigt i sport, og vi går til pause bagud 15-12.

Vi starter kampen ligeså hektisk som i 1.halvleg. Bietigheim får bragt sig foran 17-12, og selvom Althea Reinhardt stod på 35%, så havde vi (igen) meget svært ved at omsætte vores chancer, og i det hele taget spille os frem til noget. Bietigheim fik en masse “nemme” kontramål, og vi blev ved med at give dem gode forudsætninger. Men igen, så hev Althea Reinhardt en klasseredning frem og så kunne Dione Housheer med sit fjerde mål bringe os lidt tættere på, 19-15 efter 37 minutter. Det var nogle svære minutter for os. Bietigheim trykkede på i kontrafasen, og selvom vi havde godt styr på dem 6 mod 6, så formåede de at udnytte kontrafasen. Det betød, at Andrea Aagot Hansen med sin anden straffekastscoring kunne reducere til 24-18 efter 44 minutter. Der var ikke mange offensive lyspunkter, men fighten kan man ikke pille ved. Vi kæmper så sveden den sprøjter, og ligesom i 1.halvleg så æder vi os stille og roligt ind på Bietigheim.  Efter 50 minutter har vi chancen for -2, men typisk for vores eftermiddag i Tyskland, så mangler skarpheden. Det betød at Bietigheim kunne udnytte endnu en kontrachance og bringe sig foran 27-23 efter 54 minutter. Vi får pyntet på resultatet til sidst, og tager tilbage til Danmark med et nederlag på 30-26.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen med 6 kasser på ligeså mange forsøg!

Betydningen af kampen på søndag har aldrig været til debat. Med fire mål nede, har pigerne mere end nogensinde før brug for jeres opbakning. Så tag din ven, familie, kollega eller en helt fjerde under armen, og hop ind på: oh.eventii.dk og find din plads!