18. oktober 2023

Nedtakt: Storsejr i Sydbank Arena…

Foran et tætpakket Sydbank Arena, hvor 1.905 tilskuere havde fundet vej i efterårskulden, kunne vi sikre os endnu en storsejr i hvad der skulle vise sig at blive en underholdende håndboldkamp, med en masse fede detaljer.

For et håndboldpublikum der er vant til at se tophåndbold, så var de første 10 minutter ren guf. I bedste indianerhåndboldstil blæste vi til angreb, og det samme gjorde Bjerringbro. Den tilbagevendte landsholdspiller Helena Elver vi i fremragende spilhumør, og med 5 mål på 8 minutter kunne hun ikke være startet meget bedre. Yara Ten Holte havde også været med landsholdet, og noget af den power havde hun taget med. En masse flotte redninger bød hun ind med, og så var det ingen sag at føre 7-3 efter 10 minutter. Bjerringbro har fået en flot sæsonstart, og det kunne man se. Det er et hårdtkæmpende mandskab, og de fik i den grad spist sig ind i opgøret. Selvom Yara fortsat stod godt, så begyndte vi at spille lidt for utålmodigt og det udnyttede Bjerringbro til fulde. Det blev 10-8 efter 16 min og så tog Ole Gjekstad sin første time-out. Efter 17 minutter gik vi over i en 5-1 formation, sandsynligvis for at bryde Bjerringbros rytme. Det virkede fint, og med en aggressiv og dygtig Van der Vliet bagved, så fik Bjerringbro det svært. Det gav os en masse kontrachancer, som Andrea og Elma brugte på bedste vis. Derudover havde Maren held med at skabe rum på stregen, og det betød at vi efter 24 minutter trak fra med 18-11, mod et lidt rådvildt Bjerringbro-hold. Mod pausen fortsatte vi dominansen. Bjerringbro havde svært ved at være med fysisk, og selvom det ikke var en hårdt spillet kamp, så fik de det svært. Det betød en pausestilling på 22-13.

Efter pausen starter vi meget lig slutningen af 1.halvelg. Althea Reinhardt kom ind i målet og forsatte hvor Yara slap. Offensivt røg koncentrationen lidt, men vi formåede alligevel at holde Bjerringbro væk. Det med hurtige kontrascoringer og scoringer i tomt mål, når Bjerringbro FH gik i 7 mod 6. Vi fik lidt problemer med at score, men Althea holdt et stabilt niveau i målet, og når man scorer 30 mål efter 43 minutter, så er det aldrig helt i fare. Ligesom i 1.halvleg var fysikken et problem. Det kom Thale Deila til gode efter pausen, hvor hun boltrede sig, 31-21 efter 44 minutter. Herefter stod den meget på cruise control. Bredden på de to hold begyndte at vise sig, hvor vi fortsatte med at rotere, så blev Bjerringbro mere og mere trætte. Det gav blandt andet Nina Dano chancen, som havde taget storformen fra landsholdet med hjem, og hamrede bolden i kasse til 36-25 efter 52 minutter, hvor også Elma forsatte med at imponere på fra fløjen. Ikke en kamp uden Maren Aardahl skruer bolden uden om keeperen, og heller ikke i dag. Maren med en skruebold til 39-25 efter 57 minutter. Vi vinder komfortabelt 41-26 og tager god selvtillid med til Györ.

Topscorer for Odense Håndbold blev Elma Halilcevic & Marena Aardahl med 8 kasser!

Nu venter et spændende kampprogram startende med Györ på lørdag. Du kan stadig komme gratis til pokalkvartfinale. Det kræver blot at du lægger vejen forbi Kvik på Risingvej 55, så kan du hente din billetter ved at like deres facebookside.