18. september 2024

Nedtakt: stærk 2.halvleg cementerede sejren…

Vi fortsætter det ubesejrede stime i kvindeligaen, da vi tager den tredje sejr ud af tre mulige mod HH Elite efter en god 2.halvleg.

Det er ikke mange kampe på hjemmebane, hvor vi kun kun laver 1 mål efter 6 minutter. Ikke desto mindre var det tilfældet, da vi slet ikke kom i gang angrebsmæssigt. Til gengæld stod Yara på 60% i den anden ende, og med sådan en statistik var der grobund for bedring. Det kom, og på en lynhurtig kontra, lobbede Elma Halilcevic os på 3-2 efter 7 minutter. Defensivt så det fint ud. Vi var aggressive, Yara stod godt og det gav en masse kontramuligheder. Men det spillede ikke, hvilket seks brændte chancer og fire tekniske fejl efter 12 minutter vidnede om. Derfor blev det en meget lige kamp, hvor Horsens fik held med, at spille lange angreb, og holde os nede på et meget lavt scoringssnit. Efter 18 minutter brændte vi vores tiende chance, men heldigvis var Maren Aardahl hurtig på en returbold, og sørgede for 7-8. Efter 22 minutter tog cheftræner, Ole Gustav Gjekstad time-out, og han var ikke tilfreds. Spillet var for usammenhængende, og der var for lidt konsekvens i begge ender. Det ville Helene Fauske ændre på og hun brød måltørken med et glimrende ryk på ydersiden, og satte den i kasse ved venstre stolpe til 10-11 efter 25 minutter, i en halvleg der næppe går over i historien. Tretten brændte chancer i 1.halvleg er fortællingen om en halvleg, der har været en kende under par. Alligevel går vi til pause foran 14-13.

Gennemgående for kampen indtil videre var, at Yara ten Holte havde holdt højt niveau. Sådan startede hun også efter pausen, hvor hun med to stærke redninger sørgede for at Thale Deila kunne bringe os foran med +3, efter 34 minutter. Thale Deila var kommet vild ud efter pausen, og var ophavskvinden bag alle vores tre mål, samt en fremragende parade defensivt. Helt generelt var hun en kæmpe drivkraft efter pausen, og med hendes sjette mål kunne hun gøre det til 21-17 efter 40 minutter, hvor vi havde formået at mindske fejlene og sætte et højere tempo. Med et stærkere forsvar følger som regel en masse kontrachancer. Det var også tilfældet, og dem tog vores nye 10’er sig godt af. Anna Grundtvig var som skudt ud af en kanon, hvergang hun fik chancen og “bum bum bum”, så havde hun lavet 6/6. Forsvare kunne Anna Grundtvig også, og med snarrådighed opsnappede hun bolden og lagde den ind til 26-18 efter 45 minutter. I den efterfølgende periode faldt vi lidt i samme fælde, med for mange brændte chancer, men vi må også kreditere HH Elite unge keeper, Mathilde Bisgaard, som kom ind og gjorde en flot figur. Hun kunne dog ikke holde Nikita van der Vliet fra fadet, og den hollandske stregspiller sikrede os vores første 10-måls føring efter 53 minutter, 30-20. Vi udviser fantastisk mentalitet, og får vendt bytten efter pausen. Med et stærkt forsvar, og en mere konsekvent offensiv, vinder vi 32-22.

Topscorer for Odense Håndbold blev Thale Rushfeldt Deila med 8 kasser!

Der venter allerede et vigtigt opgør på lørdag, når vi skal rejse os i EHF Champions League mod ZRK Buducnost, der besøger Sydbank Arena. Vi har brug for ALLE, så skynd dig at find din billet her: oh.eventii.dk