15. november 2023

Nedtakt: stærk 2.halvleg blev udslagsgivende…

Stemningen var helt på kogepunktet denne aften i Sydbank Arena. Om det var det der fik Althea Reinhardt til at flyve vides ikke, men den danske landsholdskeeper stod en stærk kamp.

Spillerne blev budt velkommen til dagens kamp i en flot atmosfære, hvor også SønderjyskE havde god opbakning. Det var dog ikke noget der satte et positivt præg på spillet, som fra begge hold var lidt forkrampet og nervøst. Nora Persson startede godt i SønderjyskE målet og efter 8 minutter er vi bagud 3-5, hvor vi især offensivt brændte lidt for meget. Vi formåede at holde fast i SønderjyskE. Althea Reinhardt stod og når vi fik vores Kontramaskine til køre, så kunne man se nogle gode nuancer. Efterfølgende får vi igen ikke helt sat vores spil. Enkeltpræstationer fra Mie Højlund og Dione Housheer gør forskellen for os, men kollektivt får vi det ikke til at spille. Defensivt har vi lidt svært ved at finde kompaktheden, og selvom Althea gør hvad hun kan, så står det 7-8 til SønderjyskE efter 16 minutter. Herefter fik vi bedre fat. Vi fik matchet SønderjyskEs’ fysik og blev mere kompakte defensiv, som gav Althea endnu bedre forudsætninger i målet. Vi fik spillet med mere fart og kom op i det tempo, som vi er vant til at se. Det betød en føring på 11-8 efter 25 minutter, i en meget lige forestilling. Den tendens fortsatte til pausen, hvor vi for første gang i kampen fik skabt et hul. Det betød en pausestilling på 15-9.

Efter pausen blæser vi ud. Vi får hurtigt fat defensivt og det er tydeligt, at vi har taget de gode takter med fra de sidste 10 minutter af 1.halvleg. Vi får bygget videre på det hul som vi skabte, og med en stærk Maren Aardahl på stregen, så er det en smal sag, at føre 20-12 efter 40 minutter, hvor også Helena Elver var kommet godt på banen. Det blev virkeligt en kamp på vores præmisser. Vi fik brudt deres spil rigtig godt og SøndejyskE var gået over til 7 mod 6, hvilket gav nogle “nemme” mål i den anden ende. Med til historien om vores øgede forspring hører, efter 45 minutter stod Althea Reinhardt på 51%. Men den kompakthed og hårdhed SønderjyskE havde røg i løbet af kampen og her kunne man se forskellen i bredden. Vi havde smidt Thale, Larissa og Dione ind og de gjorde det svært for SønderjyskE, med deres power og direkthed, 25-16 efter 50 minutter. Mod kampens slutning kommer Yara ind og har et par fine redninger, og vi fortsætter samme tendens som ovenstående. Vi vinder kampe fortjent 29-20 ovenpå en rigtig fornuftig 2.halvleg.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl med 6 kasser, hvor vi også skal huske at “take a bow” for Althea Reinhardt som stod på imponerende 51%!

Næsten kamp er allerede lørdag, når vi tager imod IK Sävehof i EHF Champions League. Vi glæder os til at se jer allesammen igen!