30. september 2023

Nedtakt: stadig ubesejret i Sydbank Arena…

Hvad mange måske tænkte blev en dag på kontoret, viste sig at blive langt mere kompliceret mod et hårdkæmpende og til tider stærkt spillende DVSC Scäffler-hold. Men vi er stadig ubesejret i Sydbank Arena.

Det lyder lidt som en gentagelse fra sidste gang vi spillede Champions League i Sydbank Arena. Vi startede som lyn og torden, hvor en storspillende Althea Reinhardt lukkede helt af i kassen. 6-0 efter seks minutter, og det lignede en hurtig magtdemonstration. Tendenserne fortsatte, og ungarerne havde meget svært ved at være med. Dione, Ragnhild og Mie fortsatte det tempofyldte angrebsspil fra i onsdags, og Schäffler kunne slet ikke holde dem. Efter 12 minutter gør Maren Aardahl det til 8-3, og en eufori ramte Sydbank Arena. De næste seks minutter vinder Schäffler 2-4, og det får Ole Gjekstad til at reagerer. Angrebsspillet blev for forceret og forsvaret for sløvt, hvilket var unødvendigt, i og med at vi tidligere havde vist, hvordan man skulle spille Schäffler. Althea holdt dog stadig niveau i målet, med flere afgørende redninger. Men Schäffler viste sig som standhaftige og hårdkæmpende. De kom helt tilbage i kampen, og fik virkeligt spillet deres chance, hvilket betød 14-12 efter 25 minutter. Men Helena Elver ville det anderledes, og den vævre playmaker fik flere gange sat sin direkte modstander. Det betød en pausestilling på 17-14, i en spændende håndboldkamp.

Efter pausen fortsætter vi lidt som vi slap. Et godt billede, er en kontramulighed som bliver opsnappet af Schäffler-keeperen, men det vidner om mangel på koncentration. Vi får alligevel hold distancen, og Dione Housheer kan med sit femte mål gøre det til 21-16 efter 36 minutter. Vi havde især svært ved at holde, den altoverskyggende profil Gréta Kacsor, som fik lidt for meget held med sit duelspil. Efter 43 minutter gik der et sug igennem Sydbank Arena. Dione Housheer fik sin tredje udvisning og dermed rødt kort, så nu så det for alvor svært, med 26-24 på måltavlen. Ved minut 51 kom Schäffler endnu tættere på. Igen blev duelspillet vigtigt, og Schäffler fik reduceret til 28-27 i en helt lige forestilling. Men igen, så ville Helena Elver det anderledes, og hun fin bragt os tilbage til en føring på +2. Mod slutningen trækker vi dog fra, og Althea har lige den redning, som giver de sidste procenter og det betyder 32-29 efter 57 minutter. Men vi vinder med hiv og sving 33-30, og beholder putter yderligere to point på kontoen.

Det holdt hård, men pigerne gav alt hvad de havde på banen, og det samme gjorde i på tribunen. Tak for den flotte opbakning, og så ses vi allerede på onsdag, når Ikast Håndbold kommer på besøg.