14. februar 2024

Nedtakt: silkeborg ramte den odenseanske mur…

Der var fest og farver til fastelavn i forhallen, og den fest fortsatte på banen, da vi baskede Silkeborg-Voel med to (næsten) perfekt halvlege.

Der skulle ikke gå mere end 7 minutter før Silkeborg-Voel tog deres første time-out. De havde særligt svært ved at styre Dione Housheer, som leverede et show af en anden verden. Tre mål og to assist ved stillingen 5-1, så er det ikke svært at regne ud, hvem der havde været hovedpersonen. Alt i alt en fornuftigt start, hvor vi virkede top tændte. I den anden ende havde vi også godt fat. Sidsel Mejlvang dannede makkerpar med Maren Aardahl og det samarbejde nød vi godt af. Efter 13 minutter har Yara sin tredje redning og så kunne Elma piske op og øge til 10-4. Silkeborg har, især efter jul, spillet rigtig god håndbold. Men det var som om at vi havde skruet tempoet op. Vi sad tæt defensivt og offensivt bød alle sig til med kvalitet. Mark Strandgaard havde op til kampen lagt vægt på at tempoet skulle vejret og det kom det, da Sidsel Mejlvang på endnu et kontrastød kunne gøre det til 14-7 efter 20 min. Frem mod pausen var der en smule stilstand. Blot to mål på 5 minutter og en masse urytmisk spil. Det fik Ole Gustav Gjekstad til at tage en time-out efter 26 minutter. Vi går til pause foran 18-8 efter en rigtig flot 1.halvleg, hvor også Yara ten Holte virkeligt tog fra mod slutningen, og sneg sig op på de 40%.

Vi starter godt efter pausen. Med samme tempo og intensitet i spillet får vi hurtigt udbygget føringen til Silkeborg-Voel og selvom der sniger sig nogle småfejl ind imellem, så ændre det ikke på helhedsindtrykket. Det var dog en lavt scorende indledning og det skyldtes ikke mindst, at vi havde fået Althea Reinhardt på mål, som hurtigt listede sig op på 80%. Det betød samtidigt, at Bo van Wetering kunne gøre det til 22-9 efter 40 minutter i en kamp, hvor vi var i fuld kontrol. Althea Reinhardt bliver ved med at imponere, ja faktisk, så er det helt uvirkeligt det hun laver. Med en straffekastredning efter 44 minutter og en redningsprocent på 81%, er hun mere end årsagen til at vi fører 25-10. Det er klart, at når føringen bliver så stor, så kan det hurtigt blive cruise control, men det var ikke dét man sad med følelsen af denne aften. Vi fortsatte med at være gode, og i angrebet spillede Thale, Elver og Nina Dano til tider rigtig flot håndbold. Det betød en stilling på 28-13 efter 52 minutter. Det fortsatte bare, som kampen skred frem. Både Bo Van Wetering og Thale Deila brillerede i målscorens rolle og når de ikke gjorde, så gjorde Nina Dano. Vi vinder fuldt fortjent 33-15 i en sand magtdemonstration.

Topscorer for Odense Håndbold blev Bo van Wetering og Ragnhild Valle Dahl med 4 kasser!

Næste hjemmekamp er måske en af sæsonens vigtigste kampe, hvor CSM Bucuresti kommer forbi i EHF Champions League. Det er kampen du ikke vil gå glip af, så find dine billetter her!