24. april 2024

Nedtakt: semifinalepladsen er i hus…

Vi skulle igennem endnu en gyserkamp, hvor det var de sidste små marginaler, der gjorde at vi kunne løbe med de 2 point, og dermed sikre os en plads i semifinalen.

De første 5 minutter er meget lige. Det ligner meget de andre opgør vi har spillet mod Viborg HK, hvor vi lige skal finde vores fødder og særligt højden i forsvaret. Det ændre dog ikke på, at en redning fra Yara ten Holte skaber første kontra, som Dione Housheer omsætter til stillingen 2-3. Herefter får vi tingene til at køre. Forsvaret er aggressivt og højden er god, hvilket giver Yara gode arbejdsbetingelser. I den anden ende finder en velspillende Dione, Nikita og Maren på stregen og det udnytter de. Stillingen er 4-7 efter 11 minutter, og kunne snildt have været større. Vi formår ikke helt at følge op på den gode start. Vi bliver for uskarpe i begge ender, og selvom Yara stadig ligger på de 42%, så bliver det for nemt. I den anden ende får vi tilspillet os frie muligheder næsten hvergang, men effektiviteten var der ikke helt (63%). Det var kontrafasen til gengæld, og Malin Aune kunne med hendes tredje mål gøre det til 8-12 efter 20 minutter. Med 7 kontramål efter 26 minutter, så var der ingen tvivl om at vi kunne løbe Viborg ned. Men i perioden frem mod pausen sjuskede vi alt for meget. En masse dumme boldtab blev vekslet til Viborg-mål, der spillede lange- og kloge angreb, hvor de havde held med at trykke os flade. Det betyder en pausestilling på 13-14.

Med Ikast sejr over København, så var der pludseligt en semifinaleplads på spil. Det var nok ikke dét Ole Gjekstad havde brugt mest tid på i pausen, men Althea Reinhardt kom ind og snuppede straffekast, 13-16 efter 35 minutter. Viborg åd sig lidt tilbage og vi må også kreditere Mathilde Juncker i Virborg-målet som var kommet flot ud efter pausen. Hun kunne dog ikke ændre på et glimrende indspil fra Dione Housheer til Maren Aardahl, som vred sig rundt og eksekverede til stillingen 16-19 efter 41 minutter. Vi havde meget svært ved at slippe af med Viborg, som fik mere blod på tanden som kampen skred frem. En scoringspause på 8 minutter fik Viborg helt tilbage i kampen. Kun en redning fra Althea holdt den fra remis, og i den anden ende kom den forløsende scoring (endelig), da Mie Højlund sled sig igennem og bankede bolden op i hjørnet til stillingen 19-21 efter 49 minutter. Vi havde slet ikke lavet et kontramål efter pausen, som vi ellers var skarpe på før pausen og det er måske en af forklaringerne på scoringspausen. Det var helt lige efter 53 minutter (22-22), og vi var i den grad presset af et hjemmehold, som havde blod på tanden. Efter 47 minutter har Mathilde Juncker endnu en redning ved stillingen 23-23, hvor vi minuttet før havde mulighed for at bringe os foran 22-24. Så marginalt er håndbold, og pludseligt var vi bagud for første gang i kampen (24-23). Men vinder med hiv og sving 24-25, og er dermed i semifinalen.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 7 kasser!

Kæmpe tak til alle der havde taget turen til Viborg tirsdag aften. Nu gælder først en udekamp i Bietigheim, før der venter to uhyre vigtige hjemmekampe i Sydbank Arena. 1. pladsen skal sikres mod København og så SKAL vi skrive historie sammen, når Bietigheim kommer på besøg. Find dine pladser her!