07. januar 2024

Nedtakt: sejr i højdramatisk Champions League-kamp…

Vi starter dette EHF Champions League-forår ud med kampen der havde alt. Det var ikke lige kønt, men sikke et drama og sikke en sejr!

Kampen var lige akkurat begyndt før den sluttede for Elma Halilcevic. Vores dygtige venstre fløj kom i en uheldig situation, hvor hun endte med at lave farligt spil, og efter et kig på tv-skærmen besluttede det ungarske dommerpar sig for et rødt kort. Derudover kunne vi notere os, at være bagud 3-0 efter 6 minutter, hvor det lignede at vi var noget rystet ovenpå udvisningen og spillede med alt for mange tekniske fejl. Malin Aune laver vores første mål efter 7 minutter, men vi havde det stadig umådeligt svært i det etablerede angrebsspil. Efter 13 minutter får vi reduceret ved Mie Højlund. Hun var lidt symbolet på comebacket, da hun med fart og power bragede igennem den tyske defensiv, og når Bo van Wetering kan score til 5-6 fra playmaker-positionen, så vidste vi, at vi var tilbage igen. Det var en underlig urytmisk kamp, hvor ingen af de to hold fik kontrol. Der var et hav af tekniske fejl, 14 i alt efter 23 minutter, og i de minutter var det den hollandske duo Yara ten Holte og Bo van Wetering som holdt os inde i kampen, med redninger og mål. Vi får tillusket os en pauseføring på 10-11, i en højst mærkværdig kamp.

Vi starter egentligt fornuftigt efter pausen. Bietigheim-forsvaret står fortsat højt- og aggressivt, men det er en opgave Helena Elver løser på fornemmeste vis. Med tre mål efter 37 minutter, er hun med til at sætte scenen offensivt. Til gengæld havde vi det lidt sværere defensivt, hvor vi ikke rigtig fik fat, og dermed kom bagud 16-15. Efter 41 minutter tager vi føringen igen. Yara ten Holte med et missil op i armene på Bo van Wetering, og så kunne hun lave sin femte scoring, til stillingen 17-19. Den efterfølgende periode forløb fuldstændig kaotisk. Et tvivlsomt rødt kort til Dione Housheer vender kampen fuldstændigt på hovedet. Vi gik fra en føring på 17-21 til et remis efter 50 minutter på 22-22, hvor der blev brændt meget, men også reddet meget af Gabriella Moreschi og Yara ten Holte. Vores hollandske keeper var oppe på 40%, og med storspillende Helena Elver og Bo van Wetering i den anden ende, så kunne vi efter 54 minutter atter bringe os foran 23-25, i en meget spændende kamp. Symptomatisk for kampen, så scorer Helena Elver sit sjette mål, og vi vinder 25-28, i en fuldstændig vanvittig håndboldkamp.

Topscorer for Odense Håndbold blev Helena Elver og Bo van Wetering med 6 kasser!

Der skal lyde et KÆMPE STORT TAK! for den fantastisk opbakning i Bietigheim. Hvis du vil være med til at dele flere magiske øjeblikke med Odense Håndbold, så skynd dig ind her, og find dine billetter: Sæsonkort, abonnement og Billetter!