30. december 2023

Nedtakt: Sejr i årets sidste kamp…

Det blev nøjagtigt ligeså bøvlet som frygtet mod et godt kæmpende Viborg-hold. Men vi får fightet sejren hjem og slutter året af med en tredjeplads i Santander final 4.

Bronzekampen startede, som kampen i går i en rigtig flot kulisse, hvor begge fangrupperinger gjorde deres. Spillet var dog ikke på helt samme niveau og vi starter kampen lidt sløvt. Det er for passivt defensivt, men offensivt får vi løst det okay, hvor Dione starter kampen godt. Efter små 10 minutter får vi dog bedre fat og kampen er tæt, 8-7. Igen i dag havde vores fløje godt fat, og sammenspillet mellem Mie Højlund og Bo van Wetering sad flere gange i skabet. Sidstnævnte var også topscorer efter 16 min, med 4 mål og hun gav os vores første føring, da hun satte bolden i kassen til 10-11. Herefter fulgte en god periode. Aggressivt forsvarsspil, kombineret med tempofyldt angrebsspil gav Viborg svære betingelser. Larissa Nusser og Nina Dano kom ind med friske kræfter, og fik sat Nikita op på stregen til flere gode mål. Det betød en stilling på 13-16 efter 23 minutter, hvor man sad med følelsen af at vi var på vej til at stikke af. Om vi stak helt af, er måske så meget sagt, men vi går til pause foran 15-21 efter et godt sidste kvarter.

Efter pausen starter vi lidt sløvt, og vi har for mange afbrændere på ellers gode muligheder. Defensivt får vi egentligt “ok” fat, men rytmen er der ikke helt. Alligevel formår vi at holde føringen og Elma havde byttet med Bo, og hun gjorde sin fløjkollega kunsten efter med en scoring til 19-25 efter 37 minutter. Herefter fulgte en svær periode, hvor vi ikke rigtig lykkedes med det store. Vi lukker Viborg ind i kampen, i stedet for at øge afstanden yderligere. Det betød dog stadig en føring på 23-27 efter 44 minutter, men det var kun et par gode aktioner fra Althea som var skyld i det. Den periode fortsatte, og de tekniske fejl blev ved med at snige sig ind. Viborg fik for let spil og efter 55 minutter var stillingen 31-33 i en alt for spænende kamp, som vi simpelthen ikke fik lukket. Alligevel får vi sat de sidste bolde i kassen, og vinder bronzekampen 32-35.

Topscorer for Odense Håndbold blev en trio bestående af: Mie Højlund, Bo van Wetering og Maren Aardahl med 5 kasser!

Vi vil gerne takke for din sindssygt flotte opbakning vi har modtaget over de seneste to dage, og generelt hele sæsonen. Det er en imponerende kulisse vi skaber ude såvel som hjemme, og alle i-og omkring Odense Håndbold glæder sig over at se de orange farver, uanset hvor vi kommer hen. Vi glæder os til at fortsætte de gode takter i 2024!