25. august 2023

Nedtakt Santander Cup: SønderjyskE vs. Odense Håndbold

Vi avancerer til kvartfinalen i Santander Cuppen efter sejr over SønderjyskE Håndbold.

Premierekampene er altid specielle. Rusten skal bankes af, og pludseligt kommer de der sommerfugle i maven, som skal være der. Vi starter halvlegen fint og kommer hurtigt i front 1-3. Man sidder med fornemmelsen af at vi har et lille overtag, og Althea Reinhardt redder det hun skal plus lidt ekstra. Men SønderjyskE-træner Peter Nielsen proklamerede før kampen, at han ville se en enhed, når SønderjyskE gik på banen, og det fik han. SønderjyskE åd sig ind i kampen med hård fysisk, og vi tog os en scoringspause på 10 min, så var rollerne byttet om, 6-5 efter 19 min. Herefter fandt vi tilbage til målscoringen, men vores offensive spil var stadig for passiv. Vi glemte at gå mod mål, og tage nogle af de dueller som gør ondt, men som i starten gav målene. Malin Aune med tredje kasse til pausestillingen på 9-11.

De første 1o minutter vinder vi med 7-2. Der var fra 2.halvegs start mere bid i duellerne, som udmøntede sig i et fysisk pres offensivt, hvor SønderjyskE havde svært ved at være med. Særligt Mie Højlund og Larissa Nusser stod det første pres på SønderjyskE’s defensiv, og når farten samtidigt blev sat i vejret, så kom vi lettere til scoringerne end i 1.halvleg. Herefter løber SønderjyskE tør for kræfter. Vi får nemmere ved at bryde dem defensivt og det betyder at vi får flere af de “nemme” mål, hvor blandt andet Yara ten Holte lavede et mål i sin debutkamp, 17-24 efter 49 min. De sidste 10 minutter skifter vi meget og kampen bliver (igen) lidt urytmisk, men vi vinder sikkert… og avancerer til kvartfinalen, i Santander Cuppen.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 7 kasser!

Vi elsker at være tilbage på håndboldbanen igen. Men fremfor alt er vi ovenud stolte over den imponerende opbakning der var, en fredag aften i Aabenraa, tak!