20. februar 2024

Nedtakt: pligtsejr i Bjerringbro…

Nogle gange skal man ikke gøre tingene sværere end de er, og den mission lykkedes vi med i dag, da en norsk højre arm førte an i nedskydningen af Bjerringbro.

Det var helt tydeligt et selvtillidsfuldt hold som var mødt frem i Bjerringbro tirsdag aften. Til trods for at hele bagkæden var skiftet, så spillede vi stadig med stor koncentration og agressivitet i forsvaret. Bjerringbro havde svært ved at bryde igennem, og i den anden ende var Ragnhild i hopla og kunne nemt gør det til 1-4 efter 6 minutter. Måltavlen viste os et tydeligt billede, da Bjerringbro kun havde scoret to mål efter 7 minutter. Bjerringbro gik hurtig over til at spille 7 mod 6 og det gav dem et bedre flow offensivt. Det gav dog også os en del “lette” mål, som udmøntede sig på stillingen 5-8 efter 12 minutter. Herefter fulgte en mindre god periode. Bjerringbro spillede lange angreb og det virkede. Selvom Yara havde et par redninger, så fik det ikke udnyttet. Til tider spillede vi god håndbold men brændte for meget og i andre faser manglede vi tempo. Det betød en forholdsvis tæt stilling på 8-11 efter 19 minutter. Vi får dog stabiliseret igen, og det er blandt andet fordi Nikita går frem i en 5-1 lignende formation, som forstyrrer Bjerringbros spil en del. Det giver bedre arbejdsbetingelser for Yara i målet og i den anden ende for vi afsluttet vores angreb ordentligt. Især Nina Dano og Ragnhild er i hopla og med 11 mål tilsammen, havde de en stor del af æren for at det stod 13-18 efter 28 minutter og samme score bliver også pausestillingen.

Efter pausen starter vi (igen) med stor koncentration og agressivitet i forsvaret. Offensivt var Thale Deila og Larissa kommet på banen og det skulle hurtigt vise sig at være en god idé. Førstnævnte lavede to mål på meget kort tid og Yara hev et par lækre redninger frem, hvilket gjorde at vi var foran 14-21 efter 36 minutter. Derefter var der stilstand i kampen, hvor ingen af holdene rigtig flyttede noget. Både Yara ten Holte i vores mål og Sarah Ernebjerg i Bjerringbro-målet havde fine redninger, men en del tekniske fejl gav os (igen) de “lette” mål som Dione Housheer omsatte til stillingen 16-25 efter 43 minutter. Kun 4 mål efter pausen, fortæller også en historie om et Bjerringbro-hold som ledte efter løsninger, og hvor kræfterne så småt slap op. Vi fik virkeligt brugt vores bredde godt og det kunne ses, da vi trådte ind i kampens sidste kvarter. Herfra var det cruise control og kampen var aldrig rigtig i fare. Vi spiller god håndbold og forsvare os godt, hvilket giver Yara gode betingelser i målet og hun havde sneget sig op på 41% efter 52 minutter ved stillingen 19-33. Vi vinder stensikkert 23-37.

Topscorer for Odense Håndbold blev Ragnhild Valle Dahl med 11 kasser!

Vi glæder os til at fylde Sydbank Arena mod Team Esbjerg på lørdag. Husk! at du stadig kan få billetter til vores to sidste hjemmekampe i grundspillet her!