04. september 2024

Nedtakt: oprykkerne fik en svingtur i sommervarmen…

Der var dømt sommerkamp i Sydbank Arena, og det til trods for at kalenderen siger “september”. Det kuede os dog ikke, da vi viste klasseforskellen og tog de 2 point.

I sommervarmen, hvor sveden haglede af panden, startede vi sæsonen mod oprykkerne fra, EH Aalborg og her kom vi godt fra land. De to første mål blev debutmål ved Lysa Tchapchet og Anne Grundtvig, og da Althea Reinhardt efter 5 minutter havde sin tredje redning, så var stillingen 2-0. Det tredje mål blev også et debutmål fra Clara Skyum Thomsen, men herfra blev det mere hakkende. EH Aalborg kom bedre med, og når vi ikke selv omsatte vores chancer, så havde de alle muligheder. Malin Aune var dog skarp fra fløjen og på en umulig vinkel lobbede hun den ind til 5-2 efter 10 minutter. Defensivt havde vi rigtig godt fat, og det var ikke derfor, at vi kun var foran 8-4 efter 15 minutter. Lysa, Thale, og Clara dækkede godt op, men de tekniske fejl- og de brændte skud bragte Aalborg tilbage i kampen. Til stor utilfredhed for, Ole Gustav Gjekstad. Det forsøgte Thale Rushfeldt Deila at gøre noget ved, og med hendes vanlige Power gjorde hun ondt på Aalborg-forsvaret. Det samme gjorde Ragnhild Valle Dahl fra distancen og med et majestætisk skud gjorde hun det til 13-6 efter 23 minutter. Mod pausen viste vi den nødvendige klasse, og vi straffede EH Aalborgs 7 mod 6 spil, og vi går fortjent til pause foran med 19-7.

Fra 2.halvlegs begyndelse starter vi med en redning fra Yara ten Holte, der afløste Althea Reinhardt i målet. En masse fart i kontrafasen, og et godt sammenspil med Lysa Tchaptchet på stregen betød, at vi efter 38 minutter kunne bringe os foran med 24-10, hvor Aalborgenserne begyndte at virke modløse i sommervarmen. Efter 42 minutter havde vi igen straffet EH Aalborgs 7 mod 6 spil. Når vi kom ned i det etablerede forsvarsspil fungerede det også, så 27-12 var ikke et mål for meget. EH Aalborg fortsatte dog fighten, men vores tempo havde de svært ved at følge med i. Især Helene Fauske var god til at drive spillet, med overblik og snilde. Nu hvor vi er ved debutanter, så kan man heller ikke komme forbi, Clara Skyum Thomsen, som virkeligt imponerede. Med 4 mål og 5 assist var hun evig kilen til uro, og med hendes sjette udspil til Malin Aune var hun medvirkende til en føring på 29-14 efter 48 minutter. I det hele taget, så bevægede kampen sig ind i lidt dødvande. Varmen var overvældende og tingene var afgjort. Så når Nikita van der Vliet kunne gøre det til 32-15 efter 54 minutter, og ovenikøbet fra højre fløjen, så fortæller det historien om en kamp, der var afgjort. Vi blev dog ved med at angribe, og koncentrationen syntes ikke at slippe til stor tilfredshed for publikum i Sydbank Arena, hvor hele 1.752 havde fundet vej. Vi vinder fuldt fortjent 35-16, og henter sæsonens første 2 point.

Topscorer for Odense Håndbold blev Thale Rushfeldt Deila med 7 kasser!

Allerede på søndag går det løs, når vi i første EHF Champions League-kamp brager sammen HB Ludwigsburg, i hvad der kan blive en afgørende kamp for gruppens udfald. Du kan læse mere om HB Ludwigsburg her og finde din billet på: oh.eventii.dk