18. maj 2024

Nedtakt: mørk lørdag i Sydbank Arena…

Det blev absolut ikke den lørdag vi alle havde håbet på, men vi kæmper videre og tager kampen op om bronzemedaljerne.

Kampen starter med et brag, bogstavelig talt. For sikke en stemning, som begge hold fans bidrog til. Det var så taget næsten lettede, og det profiterede Helena Elver af med kampens første scoring, , i kamp der ellers ikke bød på mange mål efter 5 minutter, 1-1. Generelt spillede vi med stor aggressivitet og fysisk i forsvaret, og det betød samtidigt at Althea kom godt i gang i målet. Man kunne også fornemme nervøsiteten på begge hold. Ikke alt spillede angrebsmæssigt, og vi var stadig bedst i kontrafasen, hvor Elma Halilcevic kunne gøre det til 4-4 efter 12 minutter, efter fornemt opspil af Thale Deila. Kampen bølgede frem og tilbage, og NFH var tilbage i 7 mod 6, som de havde stort held med i onsdagens anden semifinale. Det gav dem midlertidigt en føring på 5-8 efter 15 minutter, i en periode hvor vi havde svært ved at finde vores fødder. Bemærkelsesværdigt, da NFH-keeper, Cecilie Greve endnu ikke havde haft en redning. Vi kæmpede fortsat med tingene og det blev en periode med for mange tekniske fejl. Forsvarsmæssigt havde vi heller ikke samme formåen, og det kunne ses på måltavlen, da det stod 7-12 efter 23 minutter. Det blev til et hav af fejl frem mod pausen og stemningen på- og indenfor banen var helt vild. Vi får spist os ind på NFH’s føring og går til pause bagud 10-13.

Efter pausen forsøgte vi at lægge Thale Deila offensivt på Mona Obaidli og vi fik også spist os ind på 12-14, men endnu engang blev de tekniske fejl udslagsgivende og NFH kunne bringe sig foran 12-16 efter 34 minutter. En vigtig redning fra Althea Reinhardt, og efterfølgende kontrascoring af Andrea Aagot Hansen efter 38 minutter satte dog gang i Sydbank Arena, som virkeligt var på kogepunktet. Thale Rushfeldt Deila lavede sit fjerde mål i 2.halvleg, som resulterede i en stilling på 17-19 efter 40 minutter. Herefter fulgte en periode, hvor begge hold fik en udvisning og fulgtes meget godt ad. Kampen balancerede, og hvor NFH gjorde alt for at trække tempoet ud, så ville vi gerne have tempoet op og sætte os fysisk på kampen. Men vi kom ikke nævneværdigt tættere på, og selvom Maren Aardahl var sikker fra stregen, så var stillingen stadigvæk 21-25 efter 51 minutter, hvor der ellers havde været muligheder for at komme på omgangshøjde. Efter 54 minutter får NFH en udvisning, og det viste sig at blive vores åbning. To hurtige mål og en redning fra Yara ten Holte og så var vi tilbage, 26-27 efter 56 minutter. Men det bliver ikke til mere og vi må skuffende se os slået 28-29.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen og Elma Halilcevic med 5 mål hver!

Der skal lyde et stort tillykke til Nykøbing/Falster Håndbold med pladsen i finalen. Vi kæmper videre, og skal møde Ikast Håndbold i kampen om bronzemedaljerne, og du finder din billetter her!