20. august 2024

Nedtakt: med Yara ten Holte…

Dagen efter det første træningspas lagde Vissenbjerg gulv til den første træningskamp mod norske Storhamar Håndball, hvor en masse forventningsfulde håndboldfans var dukket op. 

Til dagens kamp sad en del spillere over bla. Nikita van der Vliet, Andrea Aagot Hansen, Elma Halilcevic og Louise Burgaard. Det betød at cheftræner, Ole Gustav Gjekstad, havde tolv med i truppen, hvor der var uofficiel debut til: Lysa Tchaptchet Defo, Anna Grundtvig, Helene Fauske, og Andrea Nørklit Jørgensen, som dog ikke kom på banen.

En af de mere velkendte ansigter, Yara ten Holte, var glad for at komme i gang igen, hvor hun fandt det helt naturligt at holdet lige skulle finde sammen igen efter en lang sommer. Derfor hæftede hun sig ikke meget ved resultatet.

“Vi skal lige vænne os til hinanden igen, og man skal huske på at vi først trænede sammen i går, for første gang efter OL. Så ja, det er klart det var en tidlig kamp, men jeg syntes sagtens man kunne se, at vi blev bedre som kampen skred frem og vi var ikke så mange spillere, men pointen var at vi skulle få timing i tingene og kommunikere godt. Så jeg er rigtig glad for at være tilbage.” 

I og med, at træningskampen kommer meget hurtigt efter første træning, så ser Yara faktisk positivt på gårdsdagens træningskamp. Derudover, så var Yara også meget glad for at se den impact de nye kommer med.

Alle har selvfølgelig spillet håndbold før, men det er klart, at der er noget med timingen og systemerne, som vi skal have ind igen. Men vi kan se, at alle har arbejdet hårdt i preseason, så nu skal vi bare bygge på og blive bedre fra dag til dag.

Jeg er så glad for at se de nye i den orange trøje. For mig, er det specielt defensiven vi kigger på, og her havde vi en masse gode diskussioner om, hvilke positioner vi gerne ville have dem i og hvordan vi helst ikke ville have dem. Jeg syntes de samlede det op rigtig hurtigt, og jeg glæder mig til at forbedre samarbejdet for jeg tror, at det her kunne blive en god base for resten af sæsonen.” 

Yara ten Holte var en af de spillere, som var med det hollandske landshold til OL. En kæmpe oplevelse, som grundet dens størrelse kræver meget andet end blot håndboldfærdigheder.

“Faktisk så var det en rigtig hård oplevelse. I den første uge var der SÅ mange indtryk, og man var faktisk lidt sådan “altså hvad sker der lige her?”, men i sidste ende, så var jeg der for at spille håndbold og jeg nød at kunne lægge storheden lidt på hylden og “bare” fokusere på håndbolden. Det er klart, at være der med næsten hele Holland var fantastisk og det med at heppe på hinanden var noget helt specielt.” 

Yara ten Holte og resten af holdet er tilbage på banen på fredag d. 23-08-2024 kl. 13:00, når vi i Vejen Idrætscenter spiller mod Dortmund. Det er stadig muligt at finde din faste plads i Sydbank Arena til næste sæson, og det kan du som altid gøre på: oh.eventii.dk

//Odense Håndbold

 

Del: