10. februar 2024

Nedtakt: magisk defensiv sikrede os sejren efter pausen…

Det var længe en kamp som lignede at den skulle være tæt. Men en magtdemonstration i 2.halvleg, hvor vi holdt Buducnost nede fire mål gav et andet udfald.

Det var et Buducnost hold, som op til dagens kamp var ramt af sygdom. Men assistenttræner Maja Savic lovede før kampen, at de ville give alt inde på banen. Det kunne man sagtens se de første 10 minutter, hvor kampen var helt lige. Vi kommer foran 4-5 ved Thale, men generelt er kampen præget af lange angreb og en del fejl. Ingen af keeperne havde fået fat, og det var generelt en kamp, hvor ikke alt spillede for de to hold. Det var tydeligt, at tempoet kunne være nøglen til sejr. Hvergang vi løb kontra eller trykkede deres forsvar, så havde Montenegrinerne problemer. Især indspillet til Maren Aardahl havde de svært ved at håndtere, og hun kunne med sit andet mål gøre det til 6-8 efter 15 minutter. Herefter ender vi i en svær periode. Vi får kun scoret ét mål på 6 minutter og vi får et par dumme udvisninger. Det betyder at Buducnost kan udligne til 10-10 efter 20 minutter og i denne fase af kampen, er vi ikke i kontrol. Frem mod pausen bliver det bedre og vi får taget bedre højde og i den anden ende spiller bla. Thale rigtig godt. Vi går til pause foran 13-16.

Efter pausen var det stadig et Buducnost-hold der søgte det langsomme spil. Lange angreb, tålmodigt spil og i det hele taget uden tempo. Vi lukrerede på det modsatte, bedst symboliseret ved Elma Halilcevic som efter 31 minutter stjal bolden og eksekverede på en kontra, 14-17 efter 35 minutter. Sidsel Mejlvang var kommet ind i løbet af 1.halvleg og hun fandt en rigtig god rytme med Maren Aardahl defensivt. De var aggressive og fik taget god højde, hvilket gav os mulighed for at løbe en masse kontra og som resulterede i kun to Montenegrinske mål efter 9 minutter inde i 2.halvleg. Det gav Andrea Aagot gode arbejdsbetingelser og hun var i hopla. Med 7 mål på 7 forsøg kunne Andrea gøre det til 15-22 efter 43 minutter. Yara ville også være med og havde listet sig op må 45% i målet. I det hele taget var det en periode, hvor vi med enormt godt forsvarsspil og en hurtig kontrafase sikrede os en timåls føring. Først efter 49 minutter fik Buducnost brudt 13 minutters scoringspause, men lige lidt hjalp det for Ragnhild Valle Dahl hamrede den i mål til 16-27 efter 50 minutter. De sidse otte minutter handlede i bund og grund om at få spillet alle ind. Et klasse forsvar og en magisk Yara ten Holte holder Buducnost nede på 4 mål i 2.halvleg og derfor vinder vi 17-33.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen med 7 mål!

Vi spiller allerede onsdag kl.18.30 i Sydbank Arena, hvor Silkeborg-Voel kommer på besøg. Her er der fastelavn i forhallen fra kl. 17, så skynd dig ind og køb en børnebillet her