19. oktober 2024

Nedtakt: magtdemonstration på verdens sværeste udebane…

Vi gjorde det!! Noget som vi aldrig har gjort før. Vi slår Györ, og piller pynten fuldstændigt af de forsvarende Champions League-vindere i egen hule.

Drømmestart er et stort ord, men hvor vi i tidligere opgør mod Györ har fået en hård start, så var det anderledes lørdag aften. Vi spillede agressivt og klogt i begge ender, hvor vi fik stresset Györ i en sådan grad, at vi var foran 3-4 efter 6 minutter. Seks minutter, hvor farten fra Helena Elver og Mie Højlund med deres fart fandt, Maren Aardahl godt på stregen. Tre mål fra vores norske stregspiller efter 9 minutter. Et våben som vi brugte godt i kampens indledning, hvor Györ slet ikke kunne følge med defensivt. Til gengæld begyndte Sandra Toft at røre på sig inde i målet, og ligeså gjorde Althea Reinhardt i den anden ende, hvorfor der var lidt stilstand på måltavlen, med 7-7 efter 13 minutter. I den efterfølgende periode kommer vi til at hænge lidt efter, men slipper fint igennem vores undertalsperioder, hvor vi vinder vores dueller. Vores tidligere spiller Dione Housheer gjorde ondt på i modsatte ende, men med chancen for 10-12 hiver Sandra Toft en fremragende redning frem. Det betød at det stadig var helt lige, 11-11, i kamp der lå og bølgede frem og tilbage. Helena Elver havde taget sit spilhumør med til Ungarn, og hun var flyvende med 4 mål og 2 assist efter 20 minutter, hvor hun gang på gang fandt løsningerne. Udvisninger ramte os hårdt, og selvom vi kæmpede meget med det, så kæmpede vi, og formåede vi at holde roen. Sindssygt imponerende og være vidende til, hvilket også betyder vi til pause foran 16-18.

Efter 30.17 scorede, Andre Aagot Hansen til 16-19, og selvom der er længe tilbage af kampen, så var det startskuddet til en fremragende start på 2.halvleg. Efter 35 minutter var stillingen 18-23, og vi må bare erkende at ALT lykkedes. Althea Reinhardt stod flot (37%), og vi scorede på alle vores muligheder. Det var næsten ikke til at tro sine egne øjne, men efter 36 minutter scorede, Elma Halilcevic til 18-25 efter endnu en flot forsvarsaktion, og så var Audi Arena lammet. Vi dominerede kampen, og lignede ikke et hold der lod os påvirke af, at vi spillede mod Györ. Hver enkelt duel var vigtig, hvert eneste angreb skulle i mål og vi lignede bare et hold, som var klar på det hele. Det siger alt, når vi hold Györ nede på fire mål efter pausen, hvor vi selv havde scoret ti. Igen var farten og aggressiviteten nøglen, men kardinalpunktet var det mod som lå bag hos hver enkelt spiller. Efter 46 minutter kommer vi på +10, og hvem andre end Helena Elver med sit syvende mål. En helt vild kamp af vores nr. 68. Medvirkende til en forrygende 2.halvleg var et fantastisk returløb, og ikke mindst en Althea Reinhardt der ikke på noget tidspunkt tillod Györ “nemme” scoringer. I det hele taget var det tæt på perfektion, og efter 55 minutter var stillingen 22-33, og Audi Arena var fuldstændigt slukket udover 20 orange fans i venstre hjørne. Der sker ikke. Vi leverer en sand magtdemonstration på verdens sværeste udebane og vinder fuldt fortjent 28-35.

Topscorer for Odense Håndbold blev Helena Elver med 7 kasser!

Det er næsten ærgerligt at der venter en lille landsholdspause ovenpå på sådan en præstation. Men ikke desto mindre, så venter der en pause og på den anden side af den er der pokalkvartfinale mod København og topbrag mod Ikast Håndbold. Find dine billetter her!