12. maj 2024

Nedtakt: klasse over hele linjen…

Ligeså brandvarm sommersolen var på himlen, var vi inde på banen, da vi skilte Nykøbing/Falster Håndbold ad og sendte Sydbank Arena i ekstase.

Kampen startede som en rigtig semifinale. God intensitet på lægterne og en masse intensitet på banen. Det var Althea Reinhardt der sjal overskrifterne de første 5 minutter med en redningsprocent på 75%. Det betød samtidigt en 3-1 føring og en spillemæssig fornuftig start. Som så mange gange før i denne sæson, så var det vores kontrafase som løste problemerne. Efter 10 minutter havde vi lavet tre kontramål, cementeret ved Dione Housheer der lagde en fantastisk tværaflevering til Bo van Wetering, der øgede til 7-3, hvor Althea, samtidigt, fortsatte storspillet i målet. I angrebsspillet var det tydeligt, at det passede Dione Housheer og Thale Deila rigtig godt at det blev en tempofyldt kamp. De nød at komme i fart på ydersiden af forsvaret og hvis ikke de smed den i kassen, så fandt de den rigtige løsning. Efter 18 minutter takkede Dione Housheer for passiviteten i forsvaret og hamrede den ind til 10-5. På dette tidspunkt var vi i kontrol, men skyldtes især et godt arbejde i forsvaret med Althea i storform bagved, som var oppe på 58% efter 20 minutter. Selvom begge hold gerne ville have et højt tempo, så bar kampen også præg af det, med til tider lidt for tilfældigt spil. Det holdt dog ikke Mie Højlund fra at lave sit tredje mål til stillingen 16-12 efter 27 minutter. Vi går til pause foran 18-12.

Efter 33 minutter tager Jakob Larsen en time-out, og det forstår man godt, da ikke ret meget lykkedes for sjællænderne efter pausen. Vi fortsatte i et højt tempo og når Helena Elver og Thale Deila kom i fart, så havde NFH svært ved at følge med, 21-12. Helena Elver havde udgangspunkt på venstre back fra 2.halvlegs begyndelse og her befandt hun sig virkeligt godt. Hun dansede sig elegant igennem NFH’s forsvar og de havde svært ved at styre hende. Samme momentum red Thale Rushfeldt Deila på og med sit tredje mål efter pausen- og sjette i alt, så kunne hun gøre det til 24-14, i hvad der for nuværende lignede en håndboldopvisning. Ligesom i 1.halvleg, så var kontrafasen en vigtig del af vores spil. Efter pausen, havde vi på de første 10 minutter lavet seks kontramål, og selvom NFH en periode spillede 7 mod 6, så spillede vi stadig en fornem kontrafase, hvor Elma Halilcevic for alvor var tilbage i målscorerens rolle, 28-16 efter 44 minutter. Herefter kom en periode med en del rotation, men det betød ikke det store. Ranghild Valle Dahl bragede hendes muligheder i kassen, og så tog Yara ten Holte flot over i kassen, og stod på 58% efter 52 minutter. I det hele taget lignede vi et hold med kæmpe mentalt- og fysisk overskud, hvor især fysikken virkede udslagsgivende for kampens forløb. Med hendes fjerde mål gjorde Ragnhild Valle Dahl det til 35-20 efter 54 minutter, og Nykøbing/Falster virkede ikke som om de havde mere i posen. Alt i alt må vi bare lette på hatten for vores egen præstation. Alle byder sig til, og intensiteten er topklasse i samtlige 60 minutter. Vi vinder fuldt fortjent 39-21 og tager første semifinalestik.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 7 kasser!

Der var klasse over hele linjen, og vi tager et godt udgangspunkt med os til Nykøbing. Tak for suveræn opbakning. Vi fortsætter marchen sammen!