14. marts 2024

Nedtakt: jerndefensiv sikrede sejr i det sønderjyske…

Mange hold har I denne sæson haft problemer med SønderjyskE i Sydbank Arena, men vi løste det godt gennem 60 minutter.

Det er ikke tit, at man i en håndboldkamp ser to udvisninger i det første minut, men ikke desto mindre, så var det starten på kampen i Aabenraa. Ellers var det en meget lige begyndelse, hvor begge hold lige skulle finde deres fødder. Althea stod fint i målet, med Sidsel og Thale foran sig, og vi var som vanligt skarpe på kontra, Bo van Wetering til 3-4 efter 9 minutter. SønderjyskE havde svært ved at holde Thale og hun kunne med stor fysisk let finde vej gennem forsvaret. Men det var i sandheden defensiven, som var bevægelig og skarp de første 10 minutter. Herefter lignede det at vi havde slået et lille hul. Althea Reinhardt stod godt i målet og farten i vores angrebsspil gjorde ondt på SønderjyskE. Men Sønderjyderne er kendt for deres fight og de ville ikke give op. Et par gode redninger fra Stine Broløs og så var de så småt tilbage. Maren Aardahl fik comeback efter et par kampes fravær og hun kunne gøre det til 7-11 efter 22 minutter. Men med 55% efter 27 minutter, så siger det alt om, hvem der var vores profil i 1.halvleg og med Altheas blændende keeperspil, så kunne vi nemmere sætte den fart i spillet vi gerne ville og det endte at tage pusten ud af SønderjyskE. Vi går fortjent foran til pause med 13-17.

Efter pausen blev det hurtigt en “indianerkamp”, hvor boldene fløj fra ende til ende og målene væltede ind. Begge hold havde svært ved at finde struktur, og samtidigt var kvaliteten i angrebsspillet høj hos begge hold. Efter 39 minutter kunne Malin Aune gøre det til 15-25, og det var vores 11 kontramål i kampen. Et vidnesbyrd om en kamp, som skulle vindes på farten og en solid defensiv. Begge ting lykkedes indtil videre. Althea fortsatte formen efter pausen og selvom SønderjyskE havde en anelse lettere spil, så holdt vi dem nede på 18 mål efter 45 minutter. Vi var godt hjulpet på vej af +50 orange power fans, som kampen igennem satte en flot lydkulisse. Herefter blev det en kamp med meget lidt på spil. Vi havde spillet os til en “sikker” føring og det udnyttede Helena Elver. Hun var flyvende og kom med utrolig meget pondus, specielt på ydersiden af SønderjyskE forsvar. Efter 53 minutter gjorde Elver det til 23-36 med hendes anden scoring. Efter 57 laver Freja Hammer en kasse fra egen banehalvdel og så var den kamp ligesom lukket. Vi vinder fortjent 26-40 efter en stærk præstation.

Topscorer for Odense Håndbold blev Bo van Wetering med 6 kasser!

I sidste kamp i grundspillet venter HH Elite, og vi spiller i den rigtige Sydbank Arena kl.19.00, hvor du som altid kan sikre dig billet her!