28. marts 2024

Nedtakt: intens første slutspilskamp…

Der var dømt mål, mål, mål og så lige flere mål, da vi gæstede København Håndbold i den første kamp, i dette års slutspil.

Fra kampens begyndelse kunne man se en taktisk ændring fra Ole Gustav Gjekstad. I fraværet af Elma Halilcevic og Bo van Wetering, dækkede Mie Højlund fløj defensivt og Nikita van der Vliet røg ud på fløjen i angrebsspillet. Ellers var meget lige de første 7 minutter, og Nikita van der Vliet bragte os foran 1-2 fra fløjen. Vi var gode til at spille os frem til mulighederne, og vores værste fjende var os selv, når vi blev for forhastet i spillet. Althea Reinhardt leverede redningerne i målet, men et smule uskarpt angrebsspil gav stillingen 6-6 efter 14 minutter. Herefter begyndte særligt Thale at vise tænder. Med to hurtige kasser og en enkelt assist var hun medvirkende til, at vi kunne komme foran 10-12 efter 19 minutter, hvor også Sidsel Mejlvang puttede dem i kassen. Der var muligheder for at udbygge med +3, men skarpheden var ikke 100%. I den anden ende gav vi for meget plads i midten og selvom Althea stod godt, så var det stadig meget lige efter 24 minutter, 13-14. I de sidste 6 minutter røg kampen op i et hidsigt tempo og begge hold var tydeligt frustrerede. Vi formåede dog at bevare køligheden, og gå til pause foran 17-19, i en rodet 1.halvleg.

Vi starter 2.halvleg som lyn og torden. Tempoet var skruet helt op, og det var noget som passede os godt. Ranghild Valle Dahl fik hamret boldene i kassen eller smidt den op til Malin Aune, og alt imens København havde svært ved at finde vej til netmaskerne, så var vi foran 17-23 efter 33 minutter. Thale fortsatte med at dominere i begge ender, og i denne periode af kampen, da står hun for mange af de gode ting i angrebesspillet. Også kontraspillet havde fået en ekstra dimension, og det fik Malin Aune udnyttet flot, med 3 scoringer på ligeså mange forsøg, og så var stillingen pludseligt 22-28 efter 42 minutter, samtidigt med, at Althea Reinhardt havde sneget sig op på 39%. Det var egentligt en kamp, hvor man følte vi var i kontrol det meste af tiden, og den kommende periode ændrede ikke på den fornemmelsen. Vi havde “let” til scoringer og Ragnhild boltrede sig fra distancen, og hvis ikke hun gjorde, så gjorde Mie Højlund eller Maren Aardahl, så vi truede fra flere positioner, hvilket var udslagsgivende, 29-37 efter 52 minutter. Der var en helt vild intensitet i kampen, og bedst som man troede København var på vej tilbage, lavede Nikita sit tredje mål fra fløjen. Vi tager dog en vigtig sejr og det første stik i slutspillet, da vi slår København med 37-42.

Topscorer for Odense Håndbold blev Maren Aardahl med 8 kasser, men vi må huske og nævne Helena Elver og Nikita van der Vliet, der leverede, imponerende, fire scoringer fra venstre fløj.

Vi fik en helt suveræn opbakning i København, torsdag aften, og vi var klart ovenpå kampen igennem. Vi håber at opleve samme stemning søndag, når vi tager imod Viborg HK. Hvis ikke du er fundet din billet, så skynd dig at gøre det her. Det koster kun 50 kr.