04. oktober 2023

Nedtakt: ikke vores aften…

Der var lignet op til den helt stor fest, da 2.010 forventningsfulde tilskuere havde indtaget Sydbank Arena. Det blev en intens og spændende håndboldkamp, desværre uden det rigtige slutresultat.

Sikke en kulisse vi trådte ind i. Sydbank Arena var proppet, men det var Ikast som kom bedst i gang. 1-4 efter fire minutter, hvor vi slet ikke var kommet ud til kampen. Det fik vi rettet op på efter 10 minutter, hvor en flyvende Andrea Hansen gjorde det til 5–5 efter rigtig gode minutter i forsvaret, hvor Althea Reinhardt også begyndte at finde redningerne. Generelt kom vi meget bedre med, og især tempoet blev sat kraftigt i vejret. Herefter røg kampen tilbage i en bølgedal. Kampen blev urytmisk og ingen af holdene havde held med at få overtaget. Bakkerud gjorde det godt i den ene ende og Thale kom bragende i den anden. Det resulterede i stillingen 10-10 efter 18 minutter, hvor det var svært at se, hvem der havde været bedst. En var dog sikkert… både Elma Halilcevic og Andrea Hansen leverede på et højt niveau med 7 ud af 12 scoringer efter 19 minutter. En scoringspause på 8 minutter betød at vi kunne trække lidt fra Ikast, og efter 24 minutter kunne vi gøre det til 14-10, ved Maren Aardahl. Kampen fortsatte dog med at være tæt, og et par brændte chancer fik Ikast tilbage i kampen. Vi tager os selv en lille scoringspause mod halvlegen, og pausestillingen er helt lige 15-15.

Pausen havde ikke gjort det store, i forhold til kampens rytme. To hold med hver deres problemer og stadig helt lige, trods en lille føring på 18-17 efter 35 minutter. Larissa Nusser var kommet ind i pausen, og var dygtig til at få trykket forsvaret fladt. Det betød mere plads til Elma Halilcevic, der med sit sjette mål kunne gøre det til 22-19 efter 39 minutter, hvor vi i den anden ende havde held med at lukke Ikast krydsspil, og Althea fik (igen) fundet de vigtige redninger. 44 minutter henne, og Ole Gustav Gjekstad tager time-out. Det er fuldstændigt lige, og vi spiller egentligt fint, men boldene vil ikke ind. Irma Schjött i Ikast-målet står godt, men vi får heller ikke bragt os i de situationer, hvor vi kan komme til de bedste afslutninger. Ikast får spist sig ind i kampen, og efter 49 minutter kommer de foran 24-26, hvor vi i den grad har problemer med at score. Defensivt får vi ikke helt sat tingene sammen, men fighten kunne man ikke pille ved. To udvisninger i træk giver os problemer og hurtigt er vi bagud med tre. Elma får dog scoret fra en spids vinkel, men forsat 26-29 efter 54 minutter. Det bliver aldrig til mere og vi taber første kamp i kvindeligaen i denne sæson, med 30-34.

Topscorer for Odense Håndbold blev Elma Halilcevic med 8 kasser!

Der skal lyde et kæmpe “TAK” for den suveræne opbakning, som i har givet os, ikke bare i dag, men hele august og september, hvor vi virkeligt er blevet forkælet med en flot kulisse i Sydbank Arena.