03. februar 2024

Nedtakt: højdramatisk point i Sydbank Arena…

Sikke en kamp. Sikke en kulisse. Der er som regel garanti for spænding og dramatik, når vi støder sammen med franske Brest Bretagne og eftermiddagens opgør var ingen undtagelse.

Det var to hold som var godt forberedte, det var tydeligt. Kampens betydning spillede også ind, da keepere startede med kanonredninger i begge ender. Det betød en stilling på 0-1 efter 5 minutter, og en Julie Foggea i Brest-målet, der var kommet rigtig godt i gang. Det samme var Yara ten Holte, og det var hende, samt et bevægeligt forsvar, som holdt os kørende. Efter 7 minutter scorede Mie Højlund vores første mål til et kæmpe jubelbrøl i Sydbank Arena. Efter 12 minutter løsnede det mere op, og der blev scoret lidt flere mål. Begge keepere gjorde stadig deres og stod med 50%, men lige som man troede at Brest, havde smidt os af, så leverede Yara ten Holte en mirakelredning, der gjorde at Malin Aune bringe det helt tæt igen, 5-6. Vi har for vane at spille tætte kampe mod Brest, og det virkede til at eftermiddagens opgør ikke var nogen undtagelse. Begge hold kæmpede mod to gode keepere og selvom vi tilspillede os store chancer, så brændte vi for meget. Vi stod fint defensivt, men manglede skarphed i den anden ende. Det betød en stilling på 9-10 efter 22 minutter. Efter 24 minutter kom forløsningen. Et kontrastød, med Niki van der Vliet som dirigent udmøntede sig i en bold til Elma Halilcevic, som kunne reducere til 10-10. Det betød en fuldstændigt lige pausestilling på 14-14 efter en halvleg, hvor keeperne dominerede.

En af 1.halvlegs helt store profiler var Elma Halilcevic, som var den eneste der havde godt styr på Julie Foggea. De takter fortsatte hun efter pausen, hvor hun bragede sit femte mål ind til stillingen 18-19 efter 36 minutter. Det var en ret atypisk kamp i og med der ikke havde været nogle 2 minutters udvisninger efter 39 minutter. Den første faldt dog til Andrea Aagot herefter, hvor det stadig var helt lige. Derefter havde vi en svær periode, hvor vi ikke rigtigt kunne få boldene i kassen. Vi var bagud med 3, men som i de andre perioder, så formåede vi at holde ved. Althea Reinhardt kom ind i målet og havde en vigtig redning. Det betød at Dione Housheer kunne kanonere den ind, i den anden ende og så var stillingen 23-25 efter 43 minutter. I samme periode- og de efterfølgende 5 minutter havde vi flere muligheder for at bide Brest i haserne, men det var stolpe ud. Althea Reinhardt pillede et straffekast og i den anden ende scorede Mie Højlund sit sjette mål, og så var det helt lige, 27-28 efter 50 minutter.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund med 7 kasser!

I aften var endnu en magisk aften i Sydbank Arena, og i skal have kæmpe ros for at skabe en stemning, med et internationalt snit.