13. januar 2024

Nedtakt: Györ var en tand for stærke…

Det var endnu en af de aftener i Sydbank Arena, hvor vi kunne fylde tribunerne og blænde op for håndboldens fineste klubturnering, med nogle af verdens bedste spillere.

Der var spillet 2 minutter og det var en meget nervøs start. Der var en elektrisk atmosfære i Sydbank Arena, som umiddelbart påvirkede spillet. Derefter var det Mie Højlund-show. Tre mål lige i rap og straffekastredning fra Yara (igen), og så var vi foran 3-1 efter 6 minutter. Yara var også startet godt i målet og hun pillede til tider Györ fuldstændigt fra hinanden. Klasse fornægter sig dog ikke og Györ hang på, med en skarp Sandra Toft i spidsen, 4–4 efter 10 minutter. Herefter fulgte en mindre god periode. Ole Gjekstad tog en time out efter 13 minutter, da Györ var ved at få for godt fat. Althea Reinhardt kom ind i målet og hun startede med en redning. Det gav lidt mere luft, hvor Elma Halilcevic fik reduceret til 8-11 og herefter fulgte endnu en redning, men vi forpasser muligheden for at komme tættere på, 8-11 efter 20 minutter. Györ havde i mellemtiden sat Nze Minko på banen og hun gjorde det svært for os, med sin fart. Gav man hende en halv centimeter, så eksekverede hun. Mod slutningen af pausen havde vi svært ved at putte bolden i kassen. Men så skete der noget… pludseligt fik vi fat defensivt og det gav nogle “nemme” mål den anden vej, hvor den føromtalte kontrafase, viste sit værd og det betød en pausestilling på 13-15 efter fantastiske sidste 3 minutter.

2.halvleg starter rigtig skidt. På tre minutter ryger vi på minus fem og Andrea Aagot Hansen får direkte rødt kort for at ramme Sandra Toft i hovedet. Det betød at arbejdshandskerne skulle på, da vi efter 35 minutter var bagud 14-19. Arbejdshandskerne blev taget på og der blev fightet. Så meget at Ulrik Kirkely tog en time out, for vi fik rigtig godt fat, specielt defensivt hvor Györ havde det svært. Desværre fortsatte de små fejl offensivt, som gjorde vi ikke bed os helt fast. Mie Højlund var stadig i hopla og med sit syvende mål bragte hun Sydbank Arena i kog gjorde det til 18-22 efter 43 minutter. Det blev efterfulgt af en kaotisk periode, hvor begge hold havde svært ved finde linjen- og deres fødder. Det var Mie Højlund der gav os dét ekstra i kampen, og på intet tidspunkt blev der slået op i banen, men vi havde svært ved at komme afgørende med, og efter 52 minutter var stillingen 22-27, i en halvleg hvor mulighederne var der. Ragnhild Valle Dahl, havde også været en oplevelse det meste af kampen, og med 3 minutter igen, smed hun en hammer gennem luften og bragte spændingen tilbage, 28-30 efter 57 minutter. Det ender dog med et bittert nederlag på 30-31, hvor vi igen får vist fantastisk moral.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund & Maren Aardahl med 8 kasser!

Allerede på tirsdag skal vi i ilden igen, hvor København Håndbold- og deres nye cheftræner Bo Spellerberg kommer forbi. Du kan finde din billet her!