31. marts 2024

Nedtakt: fløjenes kamp…

Der var dømt påskebold i Sydbank Arena, hvor imponerende 1.843 mennesker kunne se vores fløje dominere på måltavlen.

På en regnvåd søndag eftermiddag, lagde Sydbank Arena gulv til det fjerde opgør mellem Odense Håndbold og Viborg HK i denne sæson, og hvis man troede at målfesten stoppede torsdag, så kunne man godt tro om. Vi var cirka 9 min henne før Andrea Aagot svævede igennem luften og lavede sit fjerde mål, til stillingen 7-5. Generelt var det to offensiver, som kørte derudaf, alt imens der stort set ikke var nogle defensive aktioner de første ti minutter. Det forblev fortsat lige, og selvom vores kontrafase såvel som etableret angrebsspil var godt, så havde vi svært ved at holde Viborg fra fadet. Viborg spillede lange angreb, med god bevægelse. Opbakningen var helt suveræn, og efter 19 minutter satte Thale Rushfeldt Deila sig igennem, og øgede til 11-9. i den efterfølgende periode spillede vi os op, godt hjulpet af Althea Reinhardt i målet, som leverede flere gode redninger. I den anden ende var Thale helt ustyrlig og når hun ikke selv tog duellerne, så smed hun boldene ud til Andrea og Bo på fløjene, som eksekverede. Netop, Bo van Wetering omsatte vores ottende kontramål efter 26 minutter til stillingen 16-11. Den form forsatte mod pausen, hvor vi fik drejet på de rigtige knapper defensivt, og vi trak stille og roligt fra. Pauseføring på 18-13.

Vi holder momentum efter pausen, hvor vi får løbet godt med Viborg og sat bevægelse i vores forsvarsspil. Andrea Aagot Hansen fortsatte med at være helt ustyrlig og med sin niende scoring på ligeså mange forsøg, kunne hun gøre det til 22-16 efter 37 minutter, i en kamp hvor det lignede et spørgsmål om tid før vi trak helt fra. Det var nu ikke fordi vi trak yderligere fra den næste periode. Vi gik ned i kadencen offensivt og defensivt fik vi heller ikke fat. Vi blev dog ved med at true på kontra, hvor både Andrea og Bo var særdeles aktive. Viborg kæmpede med alt hvad de havde, og især deres fløje gav os problemer. Dione Housheer, havde i mellemtiden fået gang i skudarmen og med sit sjette mål skabte hun lidt eufori, og en stilling på 28-24 efter 48 minutter. Det blev aldrig en kamp hvor vi fandt rytmen. Hvergang man troede, at nu var vi trukket fra, så faldt vi i niveau. Der var masser af gode aktioner, men helhedsindtrykket var noget rodet. Efter 54 og 55 minutter fandt Malin Aune dog to vigtige scoringer frem og det gav os en føring på 32-28, samt lidt luft, i hvad der havde været et problematisk 2.halvleg. Vi formår dog at holde føringen og det takket været en sublim opbakning i Sydbank Arena, som hjælper os til en sejr på 34-29, hvilket betyder at vi er i en rigtig gunstig position.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen med 9 kasser!

På en årstid, hvor de fleste klubber har svært ved at fylde hallerne, skal der lyde et kæmpe “TAK” for en helt fænomenal opbakning påskesøndag. Vi håber at se så mange af jer, som muligt på den anden side af landsholdspausen.