31. oktober 2023

Nedtakt: final 4 here we come…

Det var en rigtig pokalkamp med masser af nerve og nervøsitet. Det var ikke alt der var lige kønt, men vi trækker alligevel det længste strå og viser endnu en gang, at vores bredde er imponerende.

Om det var kamptidspunktet eller ren taktik er ikke til at sige, men kampen startede i et forholdsvis roligt tempo med mange spilstop. En af dem der satte fart var 100-kamps jubilar Larissa Nusser som krydrede den titel med målet ti 3-3 efter 7 minutter. Det var i det helt taget en meget lige kamp, hvor ingen af holdene for alvor spillede sig ud. Vi havde lidt svært at lukke, og det var tydeligt at Ole Gjekstad ville have mere kompakthed. I den anden gik det bedre. Dione Housheer gjorde hvad der passede hende, og hvis hun ikke selv scorede så fandt hun Sidsel på stregen der var sikker til 8-7 efter 13 minutter. I den efterfølgende periode har vi lidt svært ved at omsætte vores chancer til mål. Anne Bossen stod godt og fik, især på nærskudene held med at læse os. Alligevel forblev kampen tæt, og det ikke mindst grundet et fint kontraspil, hvor vi fik lidt af “nemme” mål. Mod 1.halvlegs afslutning fik vi bedre fat defensivt. Vi havde dog stadig svært ved at omsætte det, og det gjorde at København stadig var med. Det var facit helt frem til slut hvor vi alligevel trækker lidt fra og går til pause foran 17-13 i en lidt rodet affære.

De samme tendenser fortsatte efter pausen, hvor Københavnerne kæmpede med næb og klør, og hvor en række dumme fejl gjorde det svært for os. Vi fik aldrig helt skubbet dem fra os. Dione Housheer knaldede bolden i mål til 20-17 efter 38 minutter, men symptomatisk så blev det efterfulgt af en fejlaflevering. Vi får bedre fat defensivt. København går over og spiller 7 mod 6 og det udnytter vi koldblodigt. For første gang i kampen slår vi et lille hul og det med hjælp fra et par redninger af Althea Reinhardt og iskolde Elma Halilcevic fra fløjen. Vi lignede et hold med overskud og efter 49 minutter var vi foran 26-22, men vi kunne stadig ikke få kampen punkteret selvom mulighederne var til det. Mod slutningen bliver det lidt febrilsk og selvom Helena Elver og Mie Højlund får sat godt fart i spillet, så er det som om der lige mangler den sidste aflevering eller det sidste held til at komme afgørende fri. Helena Elver får dog listet bolden ind i nederste hjørne og så kunne vi ånde lidt igen, med stillingen 29-25 efter 55 minutter. Det lykkedes os alligevel at stikke af til sidste og vi skal for sjette sæson i træk til Final 4!

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen og Dione Housheer med 6 kasser!

Vi er klar til final 4 for sjette sæson i træk, og selvom vi har prøvet det før, glæder vi os usigeligt til d. 29 og 30 december. Næste kamp er allerede på søndag, hvor Ajax København kommer forbi og vi skal gøre opmærksom på at kamptidspunktet er kl.14.00 og du kan købe din billet her!