27. januar 2024

Nedtakt: farten grundlagde sejren….

Foran et stærkt- og medlevende publikum leverede vi nøjagtigt det svar man havde håbet på, efter en sløj kamp i onsdags. Vi sætter Nykøbing/Falster til vægs og trækker fra.

En meget lige begyndelse, i en kulisse, hvor begge holds fans gjorde sit til at bære deres hold frem. Begge hold ville gerne løbe og det kunne ses på spillet, som til tider blev for hektisk og med for lidt præcision. Efter 8 minutter kunne Bo van Wetering snige sit første mål ind og som beskrevet, så var det helt lige 4-4. Derudover var det en kamp med en del udvisninger og det gav selvsagt også en underlig rytme i kampen. Herefter kommer vi bedre med. Vi formår at stresse NFH og samtidigt, så vinder vi en overtalsperiode med 3. Det betyder at tilbagevendte Nikita van der Vliet med sit andet mål kunne gøre det til 9-6 efter 14 minutter, hvor det lignede at vi havde fundet recepten defensivt. Efter 19 minutter fik vi vores tredje kontramål, og ellers var den en offensiv bagkæde, med Mie, Dione og Thale, som virkeligt begyndte at vise tænder. Med hurtigt spil og en masse duelstyrke kunne Thale brage den i kassen til 13-8 efter 21 minutter. Yara ten Holte begyndte at få fat i målet og med et præcist udkast fandt hun Malin Aune, som let kunne gøre det til 14-8, i en periode hvor NFH kun havde lavet ét mål på syv minutter. Vi slutter 1.halvleg af med et brag af Ranghild Valle Dahl og går til pause foran 16-11.

Vi starter 2.halvleg som lyn og torden. Vi løber stærkt og med et medlevende publikum i ryggen kommer vi hurtigt foran 19-11. Først fire minutter inde får NFH scoret et mål, men det stoppede os ikke og Andrea Aagot kunne nemt lobbe den i kassen til 20-12 efter 36 minutter. Det var imponerende at se den spilleglæde vi viste, og i symbiose med et medlevende publikum, så kunne man næsten ikke have skrevet de første 12 minutter af 2.halvleg bedre. Ragnhild Valle Dahl fortsatte med at være godt skydende og når Helena Elver samtidigt styrede løjerne, så fik vi hurtigt udbygget føringen, 24-15 efter 44 minutter. Kontrastatistikken hed 7-0 i vores favør efter 47 minutter, så Ole Gustav Gjekstads gameplan om at man skulle løbe med NFH, så ud til at virke. I hvertfald skabte det en del “nemme” mål, og hvis ikke i 1.bølgen, så 2.bølgen hvor vi spillede virkeligt god håndbold. Derefter begyndte vi at sjuske lidt og vi lukkede NFH lidt tilbage i kampen. Efter 54 minutter kunne Lærke Nolsøe gøre det til 29-24 og man fornemmede optimismen hos udeholdet. Lige meget hjalp det, da vi viste os en tand stærkere og tager en fortjent sejr på 31-26.

Topscorer i eftermiddagens kamp blev Ragnhild Valle Dahl med 6 mål!

Vi ses allerede på onsdag, hvor vi tager imod Viborg HK og heldigvis gør det samme sig gældende lørdag, hvor det gælder Brest Bretagne i EHF Champions League. Du finder dine billetter her!