18. februar 2024

Nedtakt: en historisk eftermiddag i Sydbank Arena…

Det er øjeblikke som disse vi alle drømmer om, og i dag fik vi endnu et. Vi vinder for første gang over CSM Bucuresti og kvalificerer os for første gang til kvartfinalen i EHF Champions League.

Det blev en forventelig start på kampen. Enormt hektisk og med en masse larm fra tilskuerne. Vi starter kampen i et fint tempo i begge ender, men et overplaceret straffekast gør at CSM kan bringe sig foran 2-3 efter 6 minutter. Althea kommer fint i gang i målet og vi er rigtig hurtigt i første bølgen. Vi får spillet boldene præcist og i et tempo som CSM havde svært ved at følge med i. Dione Housheer fandt Maren på stregen med sit andet mål kunne hun gøre det til 7-5 efter 11 minutter. Efterfølgende har vi muligheden for trække fra med tre, men vi forspilder chancen et par gange. Men vi dækker rigtig god op og får derved spillet os til mange angreb, som til sidst ender i et straffekast, som Andrea Aagot Hansen omsætter til 10-7 efter 17 minutter. Sydbank Arena eksploderer efter 21 minutter, da to gode redninger af Althea og (igen) lynhurtigt kontraspil, bringer Maren Aardahl os foran med fem, 13-8, og vi har momentum. Momentum fortsætter og vi får virkeligt sat intensitet i det, i begge ender. Frem mod pausen fortsætter vi og selvom chancerne for at øge til +6 og +7, så må vi være tilfredse med at gå til pause foran 16-11.

Det gode spil fortsætter efter pausen og man sidder med fornemmelsen af at det er nu vi skal trække fra. Men vi får simpelthen ikke udnytte de gode redninger og får os ikke revet afgørende fri. Helena Elver var kommet på banen fra 2.halvlegs start og hun kunne gøre det til 19-14 efter 36 minutter. I den efterfølgende periode brænder vi for meget. CSM kommer tættere på og det er som om vi ryster lidt på hånden. Det får vi dog hurtigt rettet op på Ragnhild Valle Dahl kan banke den ind til 23-20 efter 44 minutter. Althea Reinhardt står heldigvis stadig godt og lister sig op på de 40%, og vi formår at afvise CSM fysiske power. Det betyder at vi fører 26-21 efter 48 minutter, med fantastisk opbakning i ryggen. Der er fortsat spænding i kampen og vi begyndte at være i den afgørende fase. Kampen balancerede og vi spillede rigtig godt. Alle gav ALT hvad de havde og vi satte en rigtig god defensiv præstation sammen, 28-23 efter 55 minutter. Trætheden var ved at indfinde sig mod slutningen, men vi gav aldrig slip og kan for første gang i Odense Håndbold kvalificerer os direkte til kvartfinalen i EHF Champions League. Vi vinder 29-25 i en fuldstændig fantastisk atmosfære.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen, Maren Aardahl og Dione Housheer med hver 5 kasser!

Der er intet bedre end at vinde i Sydbank Arena, og i dag var ganske særlig. Sikke en kulisse alle var en del af, og hvilken måde at kvalificere sig på. Tusind tak for opbakningen!