22. september 2024

Nedtakt: det hold hårdt i et dramatisk opgør…

Det blev lige spændende nok, men vi var vidne til en endnu en håndboldoplevelse af de helt særlige lørdag eftermiddag, da vi fightede til en sejr over Buducnost.

EHF Champions League er det største, det mest dramatiske, og det levede op til forventningerne allerede efter 2 minutter, hvor Yara ten Holte blev skudt i hovedet fra kloshold, og de to polske dommere efterfølgende gik til videoskærmen. Heldigvis kom Yara op igen, og hun var vidne til en meget lige start, hvor kampen blev meget urytmisk grundet udvisninger og fejl. Det var et Buducnost-forsvar der tøvede en del, og det var guf for Mie Højlund og Helena Elver, som boltrede sig. Begge udfordrede de forsvaret på fart, og når de ikke selv smed den i kassen, så fandt de en medspiller fx, Anna Grundtvig der med et missil op i hjørnet gjorde det til 6-4 efter 9 minutter. Vi havde dog selv svært ved skabe hullet til Montenegrinerne, og vores forsvarsspil havde ikke helt ramt, vanligt højt niveau. Derudover, så var det et ung Boducnost-hold, som helt tydeligt var kommet til Odense for at kæmpe. Med ungdommens gåpåmod reducerede de til 7-7 efter 15 minutter, hvilket skabte nogle panderynker. Måden hvorpå de panderynker kunne forsvinde var med fart. Ligeså snart vi fik dækket ordentligt op og løbet kontra og/eller sat tempo i angrebsspillet, så havde Buducnost svært ved at følge med. Det blev symboliseret ved en stærk aktion af Lyse i forsvaret, hurtigt opspil til Helena Elver, der med imponerende fodskifte kunne gøre det til 11-9 efter 21 minutter. Man sad egentligt med følelsen af at vi var i kontrol, men havde svært ved at trække afgørende fra. Det skyldtes mestendels lidt for mange brændte chancer, en del sjusk, og derfor var vi “kun” foran 13-12 ved pausen.

Efter pausen var Mie Højlund flyvende, hvor hun satte vores to første scoringer ind, men Thale Rushfeldt Deila ville ikke lade stå tilbage og bum, så havde hun lavet sit mål nr. 6, 16-16 efter 34 minutter. I minutterne efter tage Buducnost deres første føring, og det summede blandt de godt 1.900 tilskuere i Sydbank Arena, men den Montenegrinske vildskab var til gengæld på kogepunktet. Det var for nuværende ikke vores kamp, og vi kæmpede i begge ender. Vi spillede os udmærket frem til chancer, men Armelle Attingré gjorde en fin figur i målet, og vi fik ikke rigtigt fat i noget. Jelena Vukcevic bragte Buducnost på 17-20 efter 42 minutter, men en fløjscoring fra Elma Halilcevic bragte os hurtigt tilbage på -2. Thale Rushfeldt Deila er startet sæson stærk, og i selvsamme periode var hun en enorm drivkraft og holdte os hele tiden inde i kampen, både med mål og assist. Fra at have været helt i knæ, så kan en redning fra Yara ten Holte og to hurtige scoringer gøre meget. Lysa Tchaptchet smadrede den i kassen til 21-21, og så var der kog på i Sydbank Arena. Det holdt dog ikke ved, da det var efterfulgt af endnu en sløj periode. 50 minutter henne, og vi var bagud 22-24. Det lavede Mie Højlund om på med et stående skud, og så skulle vi jagte igen. En 2 minutters udvisning efter 54 minutter skulle vise sig at blive vigtigt for der fik vi spist os ind i kampen. Clara Skyum Thomsen var kommet på banen, og med imponerende kølighed satte hun den i kassen til 28-28 efter 57 minutter. Selvsamme Clara afgjorde til slut kampen, og så brød det hele ud i ekstase, og vi vinder, dramatisk, 31-29.

Topscorer for Odense Håndbold blev Thale Rushfeldt Deila med 9 mål!

Nu er der en lille håndboldpause, men det der venter på den anden side, er intet mindre end ventetiden værd. To superkampe mod Team Esbjerg og Rapid Bucuresti i Sydbank Arena. Tag hele familien under armen, og find din billet her!