08. september 2024

Nedtakt: defensiv råstyrke grundlage første sejr i EHF Champions League…

Uanset hvilken type af nedbryder eller håndbolspiller du havde stillet overfor vores defensiv i dag, så var den ikke kommet forbi, da den defensive råstyrke pillede pynten af HB Ludwigsburg.

Hvis vi selv skulle have bestemt en start, så tror jeg vi havde valgt den vi fik på kampen. Vi spillede hurtigt og med snert i afslutningerne. Althea Reinhardt var startet godt i målet, og vigtigst af alt; vi fik scoret på vores chancer. Især udspillet til fløjen virkede, og det pres Thale, Mie og Helena Elver lagde, gav gode muligheder for netop dette. Det udnyttede Malin Aune knivskarpt, til 5-2 efter 8 minutter. I det hele taget var det tydligt, at alt havde fået et nyk op. Selvom hallen var varm, så kogte den søndag eftermiddag, og det virkede til pigerne tog energien med sig. I hvertfald havde vi fuldstændigt styr på Ludwigsburg de første 12 minutter, og især defensiven virkede godt forberedt. Det gav Althea gode arbejdsbetingelser, hvor hun stod med 45%. Herefter røg effektiviteten og Ludwigsburg fik bedre held med deres krydsspil, og agressivitet i forsvaret. Det betød at Mie Højlund, med en kanonkasse kunne gøre det til 8-6 efter 17 minutter. Efter 20 minutter skiftede Ole Gustav Gjekstad hele bagkæden. Helene Fauske, Clara Skyum Thomsen, og Ragnhild Valle Dahl kom ind, hvilket signalerede at der skulle komme flere mål fra distancen. Den besked havde Clara Skyum Thomsen forstået, og efter 23 minutter satte hun sig igennem, og hamrede den ind til 10-8 efter 24 minutter. Yara ten Holte tog sig af et straffekast efter 27 minutter, og endnu engang steg, Clara Skyum Thomsen til vejrs og hamrede den i krydset til 12-9. Vi går til pause foran 13-10 efter en god 1.halvleg.

Endnu en tempofyldt start, og 2.halvleg var knap begyndt før vi blæste til angreb, med Sydbank Arena i ryggen. 1.845 mennesker havde trodset sommervarmen, og de kunne se Lysa Tchaptchet bringe os tilbage på +4, og lige efter trak, Thale Deila sit femte straffekast, og det omsatte Ragnhild Valle Dahl. Det betød 17-12 efter 37 minutter. I samme periode havde Ludwigsburg svært ved at følge med, hvor de offensivt ikke kunne finde løsningerne. Det skyldtes et orange-forsvar, som virkeligt arbejdede godt. Hvor vi i 1.halvleg lukkede Ludwigsburg tilbage i kampen, så var det ikke tilfældet efter pausen. Med Thale Deilas’ soloaktion og efterfølgende mål til 21-13 efter 43 minutter udbyggede vi føringen. Det lignede et Ludwigsburg-hold, der var løbet tør for ideer og det udnyttede vi til perfektion, hvilket bla. udmøntede sig i sølle 3 mål fra tysk side efter pausen. En timåls-føring efter 51 minutter gav os en del ro i spillet, og vi vidste at vi ikke var tvunget til at jagte. Det blev dog en tand for sløset og Ole Gustav Gjekstad trykkede på time-out knappen ved stillingen 25-17 efter 53 minutter. Det fik Mie Højlund ændret på, og et karakteristisk afsæt fik hun os på tavlen igen. Mod slutningen blev der bragt en smule spænding tilbage i opgøret, men det ændre ikke på at vi tager en vigtig skalp i første gruppekamp, og slår HB Ludwigsburg 28-22.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund med 5 kasser!

I var fantastiske søndag eftermiddag, i Sydbank Arena. Hvis ikke det var fordi temperaturen allerede før kampen oversteg de 30 grader, så sørgede i for at hallen kogte. Næste hjemmekamp er d. 18. september, når vi tager imod HH Elite i kvindeligaen. Billetter på: http://oh.eventii.dk