24. februar 2024

Nedtakt: bittert nederlag…

Det var en fantastisk håndboldeftermiddag i Sydbank Arena, hvis man ser bort fra resultatet, som sagtens kunne have været anderledes.

Vi fik ikke den bedste start på kampen. Vi sled med at finde rytmen offensivt, og til tider lignede det at nerverne tog over. Fysikken er altid en faktor når man møder Esbjerg, og her havde vi det svært de første 10 minutter. I den anden ende dækkede vi OK op, men vi fik ikke afgørende fat. Det betød en time out forlangt af Ole Gjekstad og en stilling på 2-6. Althea Reinhardt fik dog bedre fat i målet og havde et par vigtige redninger, der gjorde at vi kunne komme bedre med. Det udnyttede Mie Højlund med det ene brag efter det andet, og pludseligt, så hed stillingen 7-8 efter 15 minutter, takket være en god fight. Det gamle problem med at brænde de åbne chancer, havde i kampens første periode været et problem. Vi spillede os til fine muligheder og angreb kontrafasen fornuftigt, men ind ville bolden ikke. Det betød at vi kom tættere på, men ikke helt på omgangshøjde, Dione Housheer med en kanon til 9-11 efter 21 minutter. Herefter kommer vi bedre med og Althea får lukket helt af nede i målet. Vi får spillet med tre højrehænder og det skaber en god dynamik. Ragnhild får banket boldene i kassen og det skaber et godt rygstød i Sydbank Arena. Vi går til pause bagud 12-13, i en flot håndboldkamp.

Efter pausen starter vi lidt som i første. Heldigvis for os, så gjorde Esbjerg det samme, og Althea i målet stod fremragende. Vi havde masser af muligheder for at komme på omgangshøjde, men vi brændte for meget. Sydbank Arena var ellers i hopla, men når ikke vi får scoret i vores gode perioder, så bliver det svært, 14-18 efter 40 minutter. Althea blev ved i målet og hun holdt os inde i kampen med en redningsprocent på 38%. Lige som i 1.halvleg, så får vi spist os tilbage i kampen. Det sker ved hård fight og godt forsvarsspil. Vi bryder Esbjergs’ rytme og i den anden ende brænder vi stadig for meget, men får alligevel skrabet et par mål sammen. Især Helena Elver og Ragnhild Valle Dahl leverer gode præstationer, hvilket betyder 20-21 efter 48 minutter. Efter 51 minutter kommer vi (endelig) på omgangshøjde ved Helena Elver og taget var næsten ved at lette i Sydbank Arena. Vi får dog ikke udnyttet momentum og Esbjerg kommer foran med to. Man får et lille deja vu til kampen i Oktober i Esbjerg. Vi taber kampen knebent i en fantastisk kulisse.

Topscorer for Odense Håndbold blev Mie Højlund og Andrea Aagot Hansen med 6 kasser!

Vi slår sæsonrekord i Sydbank Arena med 2.305 tilskuere og sikke en kulisse i leverede. Vi håber at ser jer allesammen igen d. 10. marts kl.14.00 mod Ringkøbing.