26. oktober 2023

Nedtakt: ærgerligt nederlag i Dokken…

Det lignede længe at der ventede point i Dokken, men en periode på 5 minutter uden mål blev dyr, og så endte det desværre, som vi har haft for vane de seneste par kampe i Vestjylland.

Det bliver ikke større i dansk kvindehåndbold, og kulissen var fantastisk. 100 medrejsende Odense fans og et levende Blue Water Dokken gjorde oplevelsen særlig. Vi startede dog en smule nervøst. Selvom spillet egentligt var godt, så havde vi problemer med at putte den i kassen. Men efter 10 minutter var det helt lige 6-5, efter især Andrea Hansen storspillede fra fløjen og straffekaststregen. Der var en helt vild intensitet over kampen, som til tider gjorde kampen rigtig levende og andre gange lidt ustruktureret. Begge hold havde gode momenter, hvor stjerner som Mie Højlund og Nora Mørk udfoldede sig, men ingen af holdene kunne få kontrollen. Det betød en stilling på 9-8 efter 17 minutter, som fuldstændigt afspejlede kampens forløb. Det blev også en fysisk kamp, med fire udvisninger efter 20 minutter, som konstant ødelagde flowet i kampen. For første gang i kampen bringer vi os foran ved Dione Housheer, men vi kommer ikke afgørende fri. Kampen fortsætter med at være fysisk, intens og hårdt spillet, hvilket betød en helt lige stilling på 13-13 efter 25 minutter, hvor ingen af de to keepere rigtigt havde fået fat. Vi slutter som vi startede, med en lige pausestilling på 15-15.

Lige så snart fløjten blæser til 2.halvleg, så blæser kampen afsted i et vanvittigt tempo. Begge keepere starter godt, og det første mål scorer vi ved Maren Aardahl, og så var vi foran for anden gang i kampen. Thale sender en kanonkugle afsted, som hverken venner eller fjender ser, hvilken detalje af Thale! Kampen ryger ind i en helt vild fase, og vi kommer foran 19-22, hvor man sidder med følelsen af kontrol for første gang i kampen. Den holder dog ikke, og vi får ikke revet os afgørende fri, hvilket betyder at kampen blæser videre med samme intensitet, og derfor helt lige efter 47 minutter, 22-22. Kampen fortsatte med en helt vild energi. En nerve man kun ser i rigtig tophåndbold. Hvergang den ene hold tænkte, at nu var de ovenpå, så skiftede momentum. Det betød 25-24 efter 54 minutter i en helt vild kamp. Mod slutningen sled vi desværre i det offensivt såvel som defensivt, og det blev heller ikke denne gang at vi tog revanche i dokken selvom det længe lignede at vi kunne få point. Vi taber 30-26.

Topscorer for Odense Håndbold blev Thale Rushfeldt Deila & Andrea Aagot Hansen med hver 5 kasser!

Allerede på søndag spiller vi en sindssygt vigtig kamp i EHF Champions League mod SG BMM Bietigheim. Den kan meget vel blive definerende for gruppespillet, så vi har brug alle i Sydbank Arena. Køb din billet(ter) her!