13. oktober 2024

Nedtakt: jerndefensiv konsoliderer sejren…

For anden kamp i streg sætter vi sæsonrekord i Sydbank Arena, og begge gange har spiller kvitteret. Denne gang i EHF Champions League.

I et, igen, næsten fyldt Sydbank Arena tog vi imod Rapdi Bucresti for første gang nogensinde. Et fysisk stærkt hold, med en del spillere på den gode side af 180 centimeter. Det fik vi af mærke i begyndelsen af kampen, hvor det blev lidt for meget på Rapids’ præmisser, med langsomt spil og en masse dueller. Derfor blev det en meget lige start med 3-4 efter 8 minutter, hvor tempoet var nøglen. Herefter fik Althea Reinhardt bedre fat i målet, samtidigt med at forsvaret fik fremprovokeret nogle tekniske fejl hos Rapid. Det udløste nogle kontrascoringer, hvor vi fik udnyttet vores fart, og havde vi været lidt skarpere, så havde vi også være foran større efter 15 minutter, hvor forspringet hed 8-6 efter en scoring af Malin Aune. I det hele taget var det en meget urytmisk kamp, og det var svært at sætte tempo, når Rapid bestemt ikke ønskede en tempofyldt kamp. Helena Elver var hende der fandt løsninger for os, og med hendes energiske cut ind i banen var hun kilen til uro for Rapid. Hvis ikke Elver selv fik afsluttet, så endte det enten med en assist eller et straffekast, og netop i sidstnævnte disciplin har vi en specialist. Efter 20 minutter satte, Andrea Aagot Hansen sit tredje straffekast ind og så var vi foran 10-7. Foruden Helena Elver, så havde Althea Reinhardt godt fat i målet. Efter 26 minutter sneg hun sig op på 41%, hvilket vi ikke formåede at udnytte helt godt nok mod pausen, hvor der sneg sig lidt for mange fejl ind. Vi tager dog en føring med ind på 14-12, hvilket var fortjent efter de første 30 minutter.

I begyndelsen af 2.havleg trækker vi en udvisning, og det er helt tydeligt at spillerne havde fået besked på at “dræbe” kampen, og den greb de. Igen var nøgleordet tempo, og vores fløje havde rigtig gode betingelser i den fase, da de rumænske spillere havde svært ved følge med Mie Højlund og Thale Deila i opløbet. Derudover, så fortsatte Andrea Aagot Hansen storformen fra Esbjerg-kampen, hvor hun med sit sjette mål gjorde det til 20-15 efter 38 minutter, ovenikøbet med Anna Grundtvig som assistmager. Kampen blev, igen, noget urytmisk. Et par udvisninger, og to frustrerede hold gav os ikke det smukkeste håndbold. Til gengæld blev der fightet og Althea holdt niveau i målet, hvilket betød at Helene Fauske, som var kommet på banen efter pausen, kunne give os endnu en femmåls føring på 24-19 efter 46 minutter. Rapid Bucuresti kæmpede det bedte de havde lært, og deres stor fysik gjorde det af og til svært for os. Den hollandske landsholdskeeper, Rinka Duijndam stod også fornuftigt, men det var hovedsageligt profilerne, Albertina Kassoma og Andjela Janjusevic som hold rumænerne inde i kampen. De kunne dog ikke holde, Andrea Aagot Hansen fra fadet, der med sin niende scoring gjorde det til 26-21 efter 51 minutter. Herfra så vi os ikke tilbage, hvor fik stille og roligt fik gav os selv bedre betingelser for at lukke kampen. Det lignede et rumænsk hold der var løbet tør for ideer, og det udnyttede til at bringe os foran 29-22 efter 55 minutter. Det bliver aldrig spændende mod slutningen og vi vinder fortjent 32-24 i et tætpakket Sydbank Arena.

Topscorer for Odense Håndbold blev Andrea Aagot Hansen med 9 kasser!

Næste kamp, er på den anden siden af landsholdspausen. Det er pokalkvartfinale mod København Håndbold, hvor der vil være et stort halloweenarrangement før kampen. Vi håber at se ligeså mange af jer, og du kan som altid finde dine billetter her!