14. juni 2024

Lidt til regnearket…

Med 61 kampe i bagagen, er der et væld af statistiske faktorer man kan tage med, og vi har prøvet at samle de vigtigste af dem i denne artikel.

Vi har samlet statistikker fra både kvindeligaen/Santander Cup, og EHF Champions League, men fordelt dem ud, så man får et bedre overblik.

Mål mål mål… 

Ja, vi har scoret rigtig mange mål i denne sæson, og samlet i alle turneringer, så har vi lavet 1.885, hvilket svarer til 31 mål i snit pr. kamp.

Specificeret ud, så fordeler det sig således:

Kvindeligaen/Santander Cup: 1.237 (33,4)

EHF Champions League: 519 (32,4)

Det er særligt tre spillere som har stået for hovedparten af målene, og hvor de to af dem også var på listen sidste år, så har vi en debutant i denne sæson i form af Andrea Aagot Hansen. Starter vi med kvindeligaen ser top-3 således ud:

 1. Dione Housheer 164 mål
 2. Maren Aardahl 130 mål
 3. Andrea Aagot Hansen 124 mål

I EHF Champions League, er vi meget tæt på samme resultat dog med små justeringer på placeringerne, samt endnu en debutant, som denne gang er Elma Halilcevic:

 1. Maren Aardahl 76 mål
 2. Dione Housheer 58 mål
 3. Andrea Aagot Hansen & Elma Halilcevic 55 mål

For at man kan lave mål, så skal der som regel være nogen, der har næstsidste hånd på bolden. Listen bærer stadig præg af en del gengangere, men derefter sker der en del udskiftning (Assist, er samlet kvindeligaen & EHF Champions League):

 1. Dione Housheer 233 assist
 2. Mie Højlund 130 assist
 3. Thale Rushfeldt Deila 86 assist

Kigger man på effektiviteten, så er Andrea Aagot den helt store vinder med 82%, hvor Elma Halilcevic og Sidsel Mejlvang følger efter med 74%.

Vender vi blikket mod den modsatte ende af banen, så har vi haft tre keepere, som alle har stået med nogle gode procenter. Samler vi procenterne for alle tre turneringer, så falder de således ud. Man skal dog have in mente, at Freja Hammer har spillet færre kampen end Althea Reinhardt og Yara ten Holte.

 1. Althea Reinhardt 34%
 2. Yara ten Holte 33,5%
 3. Freja Hammer 28%

Det betyder blandt andet, at Althea Reinhardt og Yara ten Holte ligger i top-10 i Danmark, og hvis man kigger på antal spillede kampe, så har Yara ten Holte den næstbedste redningsprocent i EHF Champions League. Vores samlede redningsprocent for alle tre turneringer er på: 33,5%.

Udenfor banen har sæsonen været en succes. Vi har haft rekord mange mennesker i Sydbank Arena, hvor vi har haft 55.101 mennesker på besøg, sæsonen igennem. Tager vi et kig på kvindeligaen, så har vi haft besøg af 37. 852, hvilket giver os et gennemsnit på 1.892, hvor den bedst besøgte kamp var Odense Håndbold vs. Team Esbjerg med 2.335 tilskuere på plads. I EHF Champions League har vi haft 17.249 tilskuere igennem, med et gennemsnit 2.156, hvor den bedst besøgte kamp var Odense Håndbold vs. CSM Bucuresti med 2.330 tilskuere.

Det betyder en samlet kapacitetsudnyttelse på 90%, hvilket giver os en af de højeste kapacitetsudnyttelser i europæisk håndbold. Hvis du gerne vil være en del af de store oplevelser, så kan du købe et sæsonkort ved at klikke her!

TV-tal… Selvom vi helst vil have så mange i Sydbank Arena som muligt, så skal man ikke negligere, hvor mange der sidder og kigger med bag skærmen. Hele 2.600.000 millioner TV-seere har sæsonen igennem fulgt os, når vi har boltret os på den nationale- og internationale håndboldscene. Det betyder at vi i gennemsnit har haft 85.000 TV-seere til vores kampen i kvindeligaen, hvor den mest sete kamp var hjemmebanekampen mod Team Esbjerg, da hele 217.000 så med. Det har betydet, at vi er steget med 34%, hvis man sammenligner med sidste års TV-seertal i kvindeligaen. I EHF Champions League ligger TV-tallene lidt anderledes, da vi ikke er permanent er blevet vist på flow-tv. Alligevel, så ligger vores gennemsnitlige TV-seertal på 81.000, hvor den mest sete kamp var i gruppespillet mod SG BBM Bietigheim, da hele 164.000 så med på DR1.

Det var en helt masse statistik fra sæsonen der er gået. Statistikken er blot en påmindelse om, hvor mange fantastiske minder vi sammen har skabt i Sydbank Arena og på diverse udenbaner i Danmark og Europa. Du kan som altid følge os på vores sociale medier Facebook- Instagram – LinkedIn, hvor du altid kan holde dig opdateret. Hvis du gerne vil være før alle andre med nyheder, tilbud, konkurrencer og kampagner, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke her! 

//Odense Håndbold

Del: