Der venter en sand stjerneparade, når vi indtræder i EHF Champions League for femte gang i klubbens historie. I nedenstående artikel kan du blive klogere på gruppespillets syv modstandere, som alle kommer med international kvalitet, og et væld af store stjerner.
Vi er placeret i EHF Champions Leagues’ gruppe a, hvor der venter modstand fra seks forskellige lande. Der er otte hold i gruppen, hvor nr. 1 og 2 går direkte til kvartfinalen, nr. 3,4,5 og 6 skal ud i en playoff runde, og nr. 7 og 8 er ude af Champions League. Alle hold spiller mod hinanden to gange. En gang hjemme, og en gang ude. Ved pointlighed, er det de indbyrdes kampe som bliver afgørende.
Overblik over vores syv modstandere:
Györ Audi ETO KC – Ungarn (Györ) – Audi Arena
Vi starter fra toppen, med et hold vi kender særdeles godt. Vi møder vores duellanter fra kvartfinalen sidste år Györ, som på mange måder har kendetegnet toppen af kvindehåndbolden det sidste årti. De er suveræne i deres hjemlige liga, hvor de har vundet mesterskabet i 12 ud af 15 år. I det seneste årti har de vundet EHF Champions League 5 gange, og deltaget intet mindre end 21 ud af 28 år, siden man begyndte at føre regnskab i 1995/96. Det er et hold med en skræmmende hjemmebane, hvor 5.000 tilskuere skaber et inferno af larm. Profilerne på holdet står i kø, men når du kommer i Sydbank Arena, så hold skarpt øje med de danske landsholdsprofiler: Sandra Toft og Line Haugsted, samt den norske verdensstjerne Stine Oftedal. Og når ja… så kan du få et herligt gensyn med Ulrik Kirkely og Kristian Danielsen. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Györ d. 13 eller 14 januar.
CSM Bucuresti – Rumænien (Bukarest) – Sala Polivalenta
Det rumænske storhold er, måske, den største favorit til at løfte Champions League-trofæet til sommer. Sidste- og eneste gang de vandt trofæet var tilbage i 2015/16 sæsonen, så der er pres på Neagu & Co. Ambitionerne i den rumænske klub er høje. CSM går altid videre fra gruppen, så en enkelt Champions League-titel er for lidt. Der er store profiler på de fleste positioner, anført af verdensstjernen Christina Neagu, som har fået selskab af en af verdens bedste stregspillere i Vilje Ingstad Mortensen. I den rumænske liga får de hård konkurrence fra rivalerne Rapid Bucuresti, og det tidligere storhold Ramnicu Valcea. De er nationale mestre seks gange i de seneste ti år, men der er ingen tvivl om at EHF Champions League-trofæet er første prioritet. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. CSM Bucuresti d. 17 eller 18 februar.
ZRK Buducnost – Montenegro (Podgorica) – Bemax Hall
De fleste som har fulgt med i international kvindehåndbold kender til Buducnost. Det montenegrinske storhold har vundet turneringen to gange, og er den klub som har deltaget fleste gange, med deltagelse i 25 ud af 28 år, siden 1995/96. Sidst de vandt turneringen var tilbage i 2014/15 sæsonen, hvor Neagu var den store profil. Nu sidder den største profil på trænerbænken, i form af verdensstjernen: Bojana Popovic, som i hendes aktive karriere regnes for en af de største håndboldspillere nogensinde. Selvom der ikke er mange bookmakere der spår Buducnost nogen chance i det lange løb, så skal Popovic prøve at få sat kog under de 6.000 tilskuere i Bemax Hall, som kan gøre livet svært for alle modstandere. Foruden deres træner, så bør man holde et vågent øje med anfører og playmaker, Milena Raicevic, samt den dygtige franske keeper Amelle. Vi får også besøg af Noémi Hafra, så der er al mulig grund til at komme i Sydbank Arena. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. ZRK Buducnost d. 16 september kl. 18.00.
SG BBM Bietigheim – Tyskland (Bietigheim-Bissingen) – MHP Arena
De tyske mestre fra Bietigheim deltager, ligesom os for femte gang i EHF Champions League. Sidste år var vi også i gruppe med Bietigheim, hvor de efter en fantom start røg skuffende ud af gruppespillet. Deres bedste resultat er playoff, men der er ingen tvivl om at ambitionerne er højere. Bietigheim er, som før nævnt tyske mestre, og har siden 2016/17 overtaget pladsen som det dominerende hold fra Thuringer, skarpt forfulgt af Borussia Dortmund. Bietigheim store omdrejningspunkt er den hollandske landsholdsspiller Kelly Dulfer, som både offensivt og defensivt spiller en central rolle. På stregen af har de træfsikre Kaba Gassama, i en trup som også råder over topspillere som: Xenia Smits, Danick Snelder mfl. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. SG BMM Bietigheim d. 29 oktober kl. 16.00.
Brest Bretagne – Frankrig (Brest) – Arena Brest
Brest Bretagne er ét af to storhold i Frankrig, og har deltaget i EHF Champions League seks gange, med bedste placering i 2020/21 hvor de blev nr. 2. Brest har i de senere år været i subtoppen i Champions League, hvor de er tæt på at kunne blande sig med de store. Det er dog kun i sæsonen 2020/21, at de har forløst potentialet med deres placering som nr. 2. I Frankrig kæmper de med Metz Handball om at være de bedste. Indtil videre er det Metz som har vundet den kamp, da Brest “kun” har vundet ét mesterskab tilbage i 2020/21. Profilerne er dog mange. Den montenegrinske storskytte Jaukovic og den franske stregstjerne Pauletta Foppa er nogle af de profiler du kan opleve, når Brest gæster Sydbank Arena. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Brest Bretagne d. 3 eller 4 februar.
DVSC Schäeffler – Ungarn (Debrecen) – Hódos Imre Sportcsarnok
Det ungarske subtophold er de “nye piger i klassen”, når vi snakker EHF Champions League-gruppespil. Sidst Schäeffler var i nærheden af Champions League var tilbage i 2011/12 sæsonen, hvor de ikke kvalificerede sig efter nederlag til Buxthuder SV. De seneste tre sæsoner har de spillet EHF European League, hvor de blandt andet har slået Nykøbing på hjemmebane. I den Ungarske liga har de, i de senere år ligget lige under Györ og FTC, uden for alvor at true dem. Det er hold uden de helt store stjerner, men med et stærkt kollektiv. Skulle man nævne to profiler, så er hollandske Tamara Haggerty på stregen og ungarske Gréta Kacsor værd at holde øje med. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. DVSC Schäeffler d. 30. september kl. 16.00.
IK Sävehof – Sverige (Partille) – Partille Arena
Det svenske tophold har deltaget flittigt i kvindehåndboldens fineste klubturnering. De har deltaget elleve gange, men er aldrig gået videre fra gruppespillet. Bedre ser det ud, hvis man vender blikket mod deres nationale liga. Her sidder IK Sävehof solidt på tronen, med 11 mesterskaber i de sidste 14 år. Vi har stødt på dem to gange i EHF Champions League, og vundet begge opgør. Sävehof råder over en række spændende spillere bla. den tidligere København keeper og svenske landsholdskeeper Johanna Bundsen, samt den rutinerede spanske fløj Carmen Martin Berenguer, der med sine 277 landskampe må siges at være en stor kapacitet. Hjemmebane: Odense Håndbold vs. IK Sävehof d. 18. november kl. 16.00.
Vi håber at se så mange af jer i Sydbank Arena som muligt, til en sand stjerneparade. EHF Champions League er vigtig, og vi skal gerne have fyldt hallen, så vi giver pigerne bedst mulig udgangspunkt for at avancerer. Hvis du ikke allerede har fundet din plads til Champions League, så kan du gøre det her: Billetter, sæsonkort & abonnement
//Odense Håndbold