30. november 2023

Efterårssæsonen i tal…

Det har været et brag af en efterårssæson, hvor der har været mange store oplevelser i Sydbank Arena såvel som diverse udebaner, hvor vi blandt andet har besøgt Rumænien, Frankrig, Sverige og Ungarn undervejs. 

Vidste du at… sådan her ser sæsonen ud indtil videre:

 • Kvindeligaen: nr. 3 m. 20 point.
 • EHF Champions League: nr. 2, i gruppe a, med 12 point.
 • Santander Cup: Final 4 d. 29 & 30 december.
 • Super Cup: Vinder!

Hvis vi kigger på… kvindeligaen isoleret set, så har vi fået en god sæsonstart, hvor vi har spillet 12 kampe, vundet 10 og tabt 2, hvoraf vi har fået 5 sejre hjemme og ude, samt 1 nederlag hvert sted. Det giver os en af de bedste sæsonstarter i nyere tid, hvor kun sæsonen 2021/22 kan måle sig.  Vi har scoret 421 mål og lukket 300 mål ind. Spilleren med flest assist er Dione Housheer med 69, som er det fjerde bedste i ligaen. Vi har en scoringsprocent på 67,47%, og vi har modtaget 440 skud i mod, hvor Althea og Yara har snuppet 35% af dem.

Topscorerlisten ser således ud:

 1. Elma Halilcevic – 54 mål
 2. Marena Aardahl – 52 mål
 3. Andrea Aagot Hansen – 48 mål

Flyver vi ud i Europa og til… EHF Champions League, så ser tingene noget bedre ud end vi er vant til. På nuværende tidspunkt er vi placeret som nummer 2, i gruppe a og skulle vi lykkedes med at bevare den placering, så ville det være første gang i klubbens historie, at vi ender i top-2. Det er blevet til 8 kampe, 6 sejre og 2 nederlag, hvoraf statistikken ser således ud: Hjemme 4-0, ude 2-2. Vi har scoret 277 mål og lukket 210 ind. Althea og Yara står med en samlet redningsprocent på 34% og er det keeperpar der har modtaget næstfærrest skud imod, med 313 stk. Dione Housheer topper igen assistlisten med 34 assist og topscorerlisten ser ud således:

 1. Maren Aardahl – 46 mål
 2. Elma Halilcevic – 39 mål
 3. Dione Housheer – 32 mål

For sjette år i træk skal vi… til final 4, hvor vi denne gang møder Team Esbjerg d. 29. december, i Blue Water Dokken. Det hele startede d. 28 marts, hvor vi besejrede KSI Håndbold med 18-53, og spillede os dermed sikkert videre. Herefter spillede vi os sikkert videre i 1/8-dels finalen mod SønderjyskE i august, med en sejr på 19-29, i Aabenraa. Vi tog hul på november, med en kvartfinale mod København Håndbold, hvor vi altså kvalificerede os til final 4, med en sejr på 33-28. Vi har vundet turneringen 1 gang før i 2020/21 sæsonen. Vores topscorer i Santander Cuppen udmønter sig således:

 1. Dione Housheer – 13 mål
 2. Maren Aardahl – 8 mål
 3. Andrea Aagot Hansen – 7 mål

Tager vi et kig tilbage… så skal vi til Randers, hvor sæsonen for alvor begyndte- og hvor vi kunne hive de første trofæ hjem i denne sæson. Tilmed, så var det første gang i klubbens historie, at vi havde vundet Super Cuppen. Det skete i Arena Randers, hvor særligt Althea Reinhardt med 47% redningsprocent viste storform. Derudover stod Maren Aardahl og Dione Housheer for 17 ud af 30 mål. Det var en kamp, hvor vi fik lært det nye hold at kende, og særligt vores cheftræner, Ole Gustav Gjekstad viste hvilke spidsfindigheder han kunne finde på, da han brugte, intet mindre end 7 forskellige forsvarskonstellationer i kampen.

Alt i alt betyder det… at vi har spillet 23 kampe, med 19 sejre og 4 nederlag til følge, heraf en hjemmebanestatistik på: 10-1 og en udebanestatistik på: 9-3. Husk du kan stemme på efterårets profil her og vinde en signeret match worn spillertrøje fra sæsonen 22/23 + et gavekort på 400 kr. til fanshoppen.

Alle billetter til kampene efter jul er sat i salg, men hvis du vil være garanteret en plads til alle kampe + slutspilskampe, så skal du købe et sæsonkort eller abonnement her: Billetter, sæsonkort & abonnement

//Odense Håndbold

Del: