02. september 2024

“Dynamitpulje” glimter i horisonten…

Det bliver vores femte gruppespil i streg, og med sidste års kvartfinaleplads, er spændingen ikke blevet mindre i dette års EHF Champions League-gruppespil. 

EHF Champions League, er den største klubturnering i håndboldens verden. Det er de største klubber, de største spillere og de største arenaer der samles på tværs af landegrænser. Det er muligheden for at blive historiske, og opnå dét som de fleste håndboldspillere drømmer om fra barns ben. Det kræver dog en præstation i absolut verdensklasse, og da der blev trukket lod til gruppespillet 2024/2025 stod det klart, at vejen til Budapest ikke bliver nem. Nogle vil mene, at vi er havnet i en decideret skrækpulje, men hvis man vil vinde det hele, så skal man slå dem alle. Ikke desto mindre, så venter der en hård start, og en parade af stjernespækkede opgør.

De syv hold fra henholdsvis: Norge, Rumænien, Montenegro, Tyskland, Ungarn, Frankrig og Danmark og vi vil forsøge at gøre jer lidt skarpere på dem, herunder:

HB Ludwigsburg – Tyskland (Ludwigsburg) – MHP Arena 

Selvom man måske skulle tro, at HB Ludwigsburg var den nye pige i klassen, så er det ikke tilfældet. Det tidligere: SG BBM Bietigheim skiftede henover sommeren navn, men ellers er ikke meget forandret. Forsvar- og keeperprofilerne Kelly Dulfer og Gebriela Moreschi, er gået ud, og ind er kommet Johanna Bundsen og Jenny Carlson. Det er et hold vi kender særdeles godt, da vi har stiftet bekendtskab med dem de seneste to sæsoners gruppespil. Derudover, så bragede vi sammen med dem i kvartfinalen, hvor tyskerne (noget overraskende) slog os over to kampe. De er trænet af den tidligere Viborg HK-træner, Jakob Vestergaard, som i sin første sæson kunne vinde det tyske mesterskab for tredje gang, og kvalificere HB Ludwigsburg til final 4, for første gang i klubbens historie. I det hele taget, er det et stærk tysk hold vi krydser klinger med, og der venter med garanti to eksplosive opgør, hvor begge hold skal kæmpe hårdt for en plads i top-2. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. HB Ludwigsburg d. 08-09-2024 kl.16:00 i Sydbank Arena. 

Buducnost  – Montenegro (Podgorica) – Bemax Arena

Den tidligere storklub for Montenegro fortsætter med, at måtte spejde efter fordums styrke. Op til denne sæson har der længe været spørgsmål ved deres eksistensgrundlag, da hovedsponsoren Bemax trak sig. Heldigvis for Bojana Popovic og Co. så klarede Buducnost skærene. Det betyder dog, at Popovic får en umådeligt svær opgave, når hun skal forsøge, at gøre det bedre end sidste sæsons syvende plads i gruppespillet. Det er et hold, som er meget langt fra de storhold, der selv vandt EHF Champions League to gange, og havde selvsamme Bojana Popovic på holdet. Det er et hold vi har mødt et par gange, og tager man et kig på resultattavlen, så er det også tydeligt, hvilken vej niveauet har peget den seneste tid. Sidste sæson vandt vi overbevisende både hjemme og ude, med henholdsvis 15 og 16 mål. Hvilket Buducnost-hold vi får at se er svært at spå om, da de i en træningsturnering overraskede og slog FTC-Rail Cargo Hungaria og Vipers Kristiansand. Uanset, så er det et hold vi skal have point imod. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Buducnost d. 21-09-2024 kl.16:00 i Sydbank Arena. 

Rapid Bucuresti – Rumænien (Bukarest) – Sala Rapid 

Der er en første gang for alting, og det samme gør sig gældende når vi brager sammen med Rapid Bucuresti. Det bliver første gang, at vi møder Rapid Bucuresti, og selvom klubben anses som værende den “lille” Bukarest-klub, så er det en klub, der på få år har etableret sig i toppen af europæisk håndbold. I sæsonen 2021/2022 kom forløsningen så, og Rapid Bucuresti blev rumænske mestre for første gang siden 2003. Det betød debut året efter, i EHF Champions League, hvor de med store investeringer strøg direkte i play-offs og slog Krim Ljubeljana, kvalificerede sig til kvartfinalen og tabte til de senere vindere fra Vipers Kristiansand. Holdet er ledet af spanske David Montes og selvom holdet har sit ophav i det rumænske, så er der en del spanske profiler på holdet bla. den dygtige venstre fløj Marta Lopez Herrera. Derudover, så er det værd at lægge mærke til de hollandske profiler, Estevana Polman og Rinka Duijndam, som begge bliver nøglefigurer i Rapids stræben efter en top-6 placering. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Rapid Bucuresti d. 13-10-2024 kl.16:00 i Sydbank Arena. 

Brest Bretagne – Frankrig (Brest) – Arena Brest 

Hvor der før var en første gang for mødet med Rapid Bucuresti, så kan man ikke sige det samme om Brest Bretagne. Vi har mødt det franske storhold elleve gange blandt andet i de seneste to sæsoner. Det har samlet kastet 6 sejre af sig, 4 nederlag og en enkelt uafgjort. Brest Bretagne kæmper som vanligt med Metz om at være den største klub i Frankrig, og her har de måtte se sig slået de fleste gange. Det har betydet farvel til den mangeårige træner, Pablo Morel og goddag til den tidligere franske verdensstjerne Raphaëlle Tervel, som skal forsøge at vippe Metz af pinden og få europæisk succes. Til det har Brest foretaget den, måske, mest spektakulære transfer, da de i sommers hentede den russiske venstre back, Anna Vyakhireva som skal erstatte sidste sæsons topscorer Valeri Maslova. Den mangeårige verdensstjerne, der af mange regnes som verdens bedste kvindelige håndboldspiller kommer til Brest sammen med den tyske profil Anikka Lott og sammen skal de forsøge at tage Brest med tilbage til toppen af europæisk håndbold. Så der venter helt sikkert endnu et dramatisk opgør mod Brest. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Brest Bretagne d. 17-11-2024 kl. 16:00 i Sydbank Arena. 

Györ Audi ETO KC – Györ (Ungarn) – Audi Arena 

Sidste sæsons vindere fra Györ, er bestemt ikke blevet dårligere henover sommeren, men der har været gang i svingdøren og den svenske succestræner, Per Johansson er blevet fastansat som cheftræner. Sidste sæson endte som en succes, og Györ kunne endelig løfte EHF Champions League-trofæet igen. Noget som de har hungret efter længe. Til gengæld blev de kun nr. 2 i den hjemlige liga. Derfor har Györ forstærket sig med markante profiler som; Kelly Dulfer, Kristina Jørgensen, Kirstine Breistøl, Hatadou Sako og vores tidligere profiler Dione Housheer og Bo van Wetering. Det er foruden de nuværende profiler, Kari Bratsett Dale, Nze Minko og Sandra Toft, hvilket gør Györ til store favoritter til at genvinde titlen, som de har præsteret at gøre fra: 2012-2014 og fra 2016-2019. Györ er et af få hold vi aldrig har vundet over, og selvom det har været tæt på nogle gange, så er det ikke lykkedes at skabe “miraklet”. Det er en kamp som alle håndboldelskere vil glæde sig til. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Györ Audi ETO KC d. 11-01-2025 kl. 16:00 (tidspunkt er ikke fastlagt) i Sydbank Arena. 

Vipers Kristiansand – Kristiansand (Norge) – Aquarama Kristiansand 

For to sæsoners siden, havde Vipers Kristiansand vundet deres tredje EHF Champions League-titel i streg, med et velkendt navn på cheftrænerposten, Ole Gustav Gjekstad. Han er heldigvis i Odense Håndbold nu, og tager man et kig på hans tidligere hold, så er der løbet meget vand i åen siden da. Økonomiske problemer har gjort eksistensgrundlaget usikkert, og profilerne er ikke så store, som tidligere set. I målet, er Vipers dog godt besat, med den rutinerede- og legendariske keeperduo Katrine Lunde og Silje Solberg. Til gengæld, så er deres tidligere stregspiller Lysa Tchaptchet genforenet med Ole Gjekstad i Odense Håndbold, og verdensstjernen, Anna Vyakhireva er taget til Frankrig. Vipers har hentet den svenske profil, Nina Koppang, som sammen med Jamina Roberts og Lois Abbingh skal forsøge, at skyde Vipers til tops. Viper Kristiansand er svære at blive kloge på, men en ting er sikkert, det bliver en nøglekamp i gruppen. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Vipers Kristiansand d. 25-01-2025 kl.14:00 (tidspunkt ikke fastlagt) i Sydbank Arena. 

Team Esbjerg – Esbjerg (Danmark) – Blue Water Dokken 

Det sidste hold i gruppen, er, måske, det hold vi kender bedst. Vores evige rivaler fra Team Esbjerg, er som den første del af sætningen beskriver, en klub som vi kæmper med, når der skal uddeles pokaler i Danmark. Team Esbjerg har de seneste to sæsoner været repræsenteret til final 4 i EHF Champions League, og selvom det for mange ville være lig med succes, så har Team Esbjerg en klar ambition om at vinde EHF Champions League. Der er ikke sket alverden i den vestjyske trup, hvor eneste bemærkelsesværdige til-og afgang, er et “farvel” til en mangeårige profil og storskytte, Kirstine Breistøl, som er blevet erstattet af Line Haugsted. Derfor, er det stadig en Esbjerg-trup sprængfyldt med kvalitet, som tabte minimalt med kampe i sidste sæson, og som helt sikkert vil kæmpe med i toppen af gruppe b. Hjemmekamp: Odense Håndbold vs. Team Esbjerg d. 15-02-2025 kl. 16:00 (tidspunkt ikke fastlagt) i Sydbank Arena. 

Vi glæder os til at byde jer velkommen til endnu en stjerneparade i Sydbank Arena, hvor vi med garanti kommer til at få brug for jeres fulde opbakning, når vi skal forsøge at sikre os endnu en top-2 placering. Sæsonkort og abonnement giver adgang til alle hjemmekampe i EHF Champions League. Så skynd dig at klikke her! og vær sikker på at du ikke misser et eneste sekund.

//Odense Håndbold

Del: