22. februar 2024

Dobbelt Champions League-vinder skifter til Odense Håndbold…

Den 22-årige spanske stregspiller Lysa Tchaptchet Defo skifter til Odense Håndbold fra Vipers Kristiansand på en 3-årige aftale gældende fra sommeren 2024.

Lysa Tchaptchet Defo har spillet de seneste to sæsoner i Vipers Kristiansand, hvortil hun kom i 2021, og er nu i gang med sin tredje- og sidste sæson.

Sportsdirektør, i Odense Håndbold, Trine Nielsen glæder sig over at det lykkedes, at signe Lysa:

“Jeg er enormt stolt og glad for at vi kan hente Lysa til klubben. I hende får vi en vanvittig dygtig forsvarsspiller og en angrebsspiller, der er svær for de fleste forsvar at håndtere. Det gør at vi fremadrettet virkeligt står stærkt på den position. Med kombinationen af Maren, Nikita og Lysa får vi en trio, der på hver sin måde kan bidrage på højt niveau, i begge ender af banen og samtidig alle er stærke i kontraspillet. Lysas udvikling siden Ole hentede hende til Vipers har været eksplosiv og jeg glæder mig enormt meget til at se hende i den orange trøje til sommer og følge videre hendes udvikling på tætteste hold.”

Lysa Tchaptchet Defo var med til at vinde EHF Champions League i 2021/22 og 2022/23, under vores nuværende cheftræner Ole Gustav Gjekstad, og har blandt andet bidraget med 79 mål i Champions League-regi.

“Jeg har valgt Odense Håndbold fordi jeg syntes det er et virkelig spændende hold. Klubben har udviklet sig meget over de seneste par år, hvilket også kan ses på banen, hvor de blandt andet har gjort det virkelig flot i Champions League. Den danske liga er en af verdens bedste og derfor ser jeg det også som en mulighed for at jeg kan udvikle mig yderligere som spiller og menneske. Jeg glæder mig meget til at komme til klubben og gøre mit allerbedste for at hjælpe holdet med at vinde titler.”

Lysa, der er født i Cameroon, har spansk statsborgerskab for hvem hun har spillet 34 landskampe for. Senest ved VM i 2023, hvor hun blevet nomineret til “Best young player”.

I samme ombæring, stopper vores nuværende stregspiller Sidsel Mejlvang ved sæsons afslutning. Sidsel kom til klubben i 2022, og har indtil videre spillet 93 kampen i den orange-trøje, hvor hun med sit gode humør og snarrådige forsvarsspil har- og fortsat vil været et stort aktiv i resten af sæsonen.

Sportsdirektør, i Odense Håndbold, Trine Nielsen, udtaler:

“At skulle sige farvel til Sidsel er på ingen måde en nem beslutning. Hun har på alle måder leveret varen og er en fantastisk person at have i truppen. Så det har virkelig været en svær beslutning at skulle træffe, da Sidsel i den grad har levet op til alle vores forventninger og mere til endda. Hun har vist sig som en sand kriger på banen og en samlende figur udenfor banen, der altid er garant for en 100% indsats. Men i et langsigtet perspektiv må der tages svære valg – og det her var helt sikkert et af disse valg.”

Yderligere information kan indhentes hos:

Sportsdirektør i Odense Håndbold, Trine Nielsen, tlf. 2927 4494

Del: